L’edifici Iaqubian

El Caire. Foto: gloriacondal

Escrit per Alaa Al Aswani, ens presenta el microcosmos dels habitants d’un vell edifici del Caire: la recerca de l’espai físic en una ciutat on, ja fa molts anys, els més miserables van decidir ocupar fins i tot un cementiri, la Ciutat dels Morts, tot buscant uns metres quadrats on poder viure. La corrupció que domina el país, l’augment de l’islamisme, l’assetjament de les dones per part d’homes de tota condició, l’homosexualitat, la guerra d’Iraq, la impunitat de la policia… Sentiments i denúncia. Llibre dolç i agre, cru i tendre.

L’edifici Iaqubian

Amb 10 edicions de l’àrab i una pel·lícula que es va presentar al festival de Berlín, ha estat traduït al català per Pius Alibeck i publicat per Edicions de 1984. Recomanable per als qui vulguin acostar-se a l’actual Egipte i, per extensió, a les contradiccions d’un país àrab.

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Llibres, Món àrab i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s