L’Islam i l’Occident

“No hi ha progrés sense mirar l’altre”, diu Mustapha Cherif, l’home que va demanar una entrevista amb el Papa Benet després de les polèmiques declaracions sobre l’Islam. Li va plantejar que caminessin junts per progressar i per eliminar els fonamentalismes i integrismes dins de les religions. “S’ha utilitzat el nom de l’Islam com a cobertura a actes terroristes”. Els instruments fonamentals per progressar, diu, són: la secularització (separació religió-públic), l’assumpció de l’existència del mercat (no hi ha alternativa al capitalisme), i la primacia de la tècnica i la ciència. “La fe és un tema privat, i sempre és millor un ateu obert a un creient tancat”.

Diccionari àrab-català

Aquest filòsof i professor de la Universitat d’Alger, ha publicat el llibre L’Islam i l’Occident, editat per Odile Jacob en francès (no hi ha traduccions al català ni al castellà). El 2006 en va editar un altre titulat L’Islam, tolerant o intolerant? i un dels més coneguts potser és Islam i modernitat (Alger, 2000). El 17 de maig de 2007 va donar una conferència a l’Institut Europeu de la Mediterrània, en el context dels Debats L’Islam al segle XXI.

 

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Món àrab i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s