L’Alcorà no parla del vel de les dones

L’Alcorà només parla del “vel” en el sentit d’una cortina que separa estances, mai com una peça que s’han de posar les dones, va afirmar Dolors Bramon en el context dels Debats sobre l’Islam al segle XXI (www.iemed.org).

L’Alcorà, al segle VII, representa un gran avenç dels drets de les dones. Per exemple, la dona té ànima, mentre que l’escolàstica cristiana, molts segles després, encara discutia si en tenia o no. L’Alcorà utilitza un llenguatge respectuós amb el gènere; per exemple, l’ús de l’article els/les, o quan diu: “qui obri bé, mascle o femella…”. O: “Déu va crear els humans…” (no l’home). Una altra cosa són les interpretacions posteriors que se’n van fer, restrictives, i les traduccions que no han respectat l’original.

Un web interessant: http://www.karamah.org d’advocades musulmanes pels drets humans, que treballa per fomentar l’educació, el diàleg i l’acció contra els efectes de la ignorància, el silenci i les prejudicis.

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Món àrab i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a L’Alcorà no parla del vel de les dones

 1. caterina ha dit:

  Està clar, com també passa amb altres religions, que les persones interpreten les sagrades escriptures com és els hi convé. L’objectiu: asustar a la gent perquè quatre desgraciats puguin viure tranqil·lament. Però tampoc hem d’oblidar que escrits com l’alcorà o la biblia varen ser escrits per l’home.
  Jo no sé si existeix Déu o no, o una cosa que se li assembli, però si existeix, crec que no li deu agradar gaire l’ús que se’n fa del seu nom a la terra per part de moltes religions.
  Trob molt interesant el blog! Endavant!!! 😉

 2. mesogio ha dit:

  Jo sóc bastant atea, però pens que la religió és una tema personal de cadascú. Jo respect i demano que em respectin igual. Puc coincidir en persones creients en valors com justícia, llibertat, pau, igualtat, etc. Per mi, això és l’importtant. De fet, la meva companya i jo formem una parella atea-creient molt ferma.

 3. Agustí C. B. ha dit:

  Que vol dir això “bastant atea?”. Crec que no hi ha graus en l’ateisme. O ets atea o no.
  Potser millor dir sóc: “bastant gnòstica” (M’han fot) Per ser atea, crec que has de estar convençuda, amb proves evidents, de la no existència de Deu. Es més difícil que provar la existència de deu (i si vols sense lletra capital). Ja en el cim de la meva vida jo no sé que soc encara.
  Records

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s