Fil directe amb Bagdad

Hospital S. Raphael Baghdad

Thèrese Hèlene és viceprovincial per a l’Orient Mitjà de l’orde Germanes de la Caritat Dominiques de la Presentació, una orde que és a Mesopotàmia des de fa més de dos-cents anys. Treballava al Líban quan va esclatar la guerra i llavors va demanar anar a Bagdad per donar suport a víctimes. Allà, la seva orde administra l’hospital de Saint Raphael, al barri de Karrada, obert 24 hores al dia (aquest hospital va atendre en primera instància el periodista Xosé Couso). A l’hospital de Saint Raphael atenen, sense cap tipus de distinció, víctimes civils, a més de malalts, avis i, especialment, gestants. Manquen subministraments i fàrmacs. Hi ha talls de llum freqüents i de vegades només tenen una hora de llum al dia. No hi ha ONG al territori ni un govern estable que faciliti recursos econòmics suficients i regulars. L’hospital es manté gràcies a donants europeus; els fàrmacs i bona part de material clínic (aparells de mamografies, incubadores per neonats, reanimadors cardíacs etc…) exclusivament des de Compromesos amb el Món, una petita entitat laica que lluita contra les causes que fan possible el patiment universal. Formada per farmacèutics, periodistes, metges i logistes, aplega suports plurals.


Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Solidaritat i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Fil directe amb Bagdad

  1. Marta ha dit:

    Gent!
    Continueu aquesta feina tan bona i sobretot, doneu ànims a aquesta dona i a les seves companyes, que fan una feina difícil i anònima, però vital per al poble iraquià

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s