Viatjar

 

Chicago

Xicago. Foto: gloriacondal

Ulisses, un dels primers grans viatgers, volia només arribar a Ítaca? Què buscava Alexandre el Gran quan viatjava? Conquerir el món? Per què viatgem?

Cala Goloritze. Sardenya. Foto: gloriacondal

Els viatges ens canvien. “El temps no existia, només existia jo”, deia Henry Miller, navegant per l’Egeu. Nosaltres, navegant pel mateix mar, hem notat aquella sensació d’eternitat. El concepte de temps i el ritme canvien. Llavors pensem que el paradís és el camí. Viatjar per viatjar i no per arribar a un lloc.

Corti. Córsega. Foto: gloriacondal

Ens agrada allargar un viatge durant molt temps: comença molt abans de sortir de casa, amb la preparació, continua amb la vivència i, de nou a casa, el revivim amb els escrits, les fotografies i els records que compartim.

Jaipur.Celebració

Jaipur. India. Foto: gloriacondal

Amb el viatge també practiquem una forma de crear, perquè retens el que veus per interpretar-ho més tard, com si fossis una pintora davant una tela en blanc. Recordar un viatge és tornar-lo a viure. Imagineu-vos si viatgeu molt… no parareu de viatjar, encara que sigueu a casa.

Vernazza

Vernazza Cinque Terre. Foto: gloriacondal

Viatjar eixampla enormament les nostres perspectives. Viatjar és aprendre. I només aprèn qui viatja amb els ulls molt oberts i les mans buides, disposades a omplir-se de tots els coneixement nous.

Sommaroy

Sommaroy. Noruega. Foto: gloriacondal

I a mesura que va passant el temps, cada vegada viatgem més dies per visitar llocs que abans hauríem trigat menys. Perquè ara badem molt i escoltem més. I parlem, parlem amb tothom que té ganes d’escoltar-nos. I caminem fins que el cos ens deixa. O ens quedem dalt d’una muntanya o davant del mar quietes, callades… i res més.

Roque Bentayga

Roque Bentayra. Gran Canaria. Foto: gloriacondal

Viatjar ens ha tornat més sàvies, més tolerants, més segures que ningú té la veritat del tot. I quan som a casa, de nit, davant el mapa de la gran pantalla, fem girar la bola del món a plaer, descobrint noves ciutats, nous cims, nous món. I llavors es posen en marxa, de nou, tots els mecanismes per tornar a preparar la següent aventura.

En aquest petit fragment trobareu alguns per quès…

http://www.vallesvisio.cat/gloria-arimon-fa-una-xerrada-de-viatges/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s