Fourní

Arxipèlag de Fourní. Grecia. Foto: gloriacondal

Situat entre Ikària i Samos, l’arxipèlag de Fourní té 40 Km2; l’illa més gran és Fourní o Korseon; no hi ha aeroport, és muntanyosa i té ajuntament (hi treballen 3 o 4 funcionaris), caixer automàtic, correus, súpers, perruqueries i farmàcia. Ens allotgem a l’hotel Kosta Reli. El nucli del poble és un carrer central empedrat, amb arbres a cada banda, que acaba amunt, en una plaça, amb plataners i cafès, com toca. Arreu domina el blau i algun verd pàl·lid. És un lloc molt agradable i la gent maca; millor llogar moto o que sigui temporada molt alta per poder agafar una barca. Si no, caminar, amb calor, és una mica dur, pels desnivells.

Port de Fourní. Grecia. Foto: gloriacondal

A tocar del port hi ha la platja de Psili Ammos. La badia de Kampi (de fet són 2 badies), té alguna taverna i habitacions; s’hi baixa per una llarga escala. La platja d’Elidaki és tancada, neta, amb barreja de sorra i pedretes i algunes algues. La cala de Petrokopió és preciosa; abans hi ha restes arqueològiques i és la que ens agrada més de l’illa. Més platges: Agia Ioannis i Vitsilia, a 1.30 h a peu del port. La trobem deserta; l’únic visitant és un ramat de cabres que s’acosten perillosament a l’únic arbre on hem penjat el menjar i la roba. Més tard, d’un Toyota en baixen una dona amb bata i un home; ella entra al mar i ell comença a pintar una barca petita. Xerrem una bona estona de malalties; cada cop que han d’anar al metge s’han de traslladar a Samos. A l’altra banda de l’illa, Balí és bruta i plena d’algues, Koumarà està força millor, amb pins i cirerers d’arboç. Al fons a l’esquerra, el poble de Xrisomília, al principi de l’illa, on es pot arribar-hi per carretera.

El millor sopar, a la plaça del final del carrer gran, on rosteixen el pollastre, preparat en forma de conill i enforquillat pel mig, amb herbes i espècies… boníssim. El més car, però molt més barat que aquí, una llagosta al port.

Advertisement

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Viatges, Viatges per Grècia i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Fourní

  1. carme ha dit:

    M’agrada molt el teu bloc, i m’agafen ganes d’anar a les illes gregues

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s