Slumdog milionari

Qui no ha vist mai al televisor el concurs ¿Quien quiere ser millonario? presentat per Carlos Sobera? Doncs aquest concurs va començar al Regne Unit l’any 1998 i actualment hi ha 55 països on es fa. A l’Índia també. D’aquí arranca l’oscaritzada  pel·lícula de Danny Boyle.

Un “slumdog”, que textualment vol dir “gos de suburbi”, es presenta a aquest concurs a Bombai i va guanyant totes les preguntes. Quan s’acaba l’horari d’aquell dia, només li queda una pregunta per guanyar els 20 milions de rúpies; la policia el deté perquè creu que és un trampós. Només a partir d’explicar-los, una a una, per què coneixia les respostes, se’l creuen. L’endemà retorna al concurs, disposat a jugar-s’ho tot per la darrera pregunta.

La pel·lícula ens va tenir en tensió les dues hores que dura. No és cap comèdia, sinó un retrat fragmentat d’una ciutat de 22 milions d’habitants, amb suburbis d’un milió, on viuen moltes persones riques i milions de pobres, on hi ha màfies, corrupció, odis religiosos i milers de persones de totes les edats que lluiten per sobreviure-hi. Ens ha fet recordar el llibre que havíem llegit fa poc, Shantaran (retrat profund de Bombai).

L’hem vista en versió anglesa i hindi (subtitulada a l’anglès). Ens ha encantat com treballen els petits actors i actrius que retraten la vida del suburbi i Dev Patel que fa el paper de Jamal, el protagonista. I aquell final a l’estació, un picada d’ullet al cinema de Bollywood.

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Cinema i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Slumdog milionari

  1. caterina ha dit:

    Encara no l’he vista pero us recomano la darrera que vaig anar a veure, la francesa Bienvenidos al norte, això sí en versió original. És molt divertida! Darrerament no hi vaig tant sovint com jo voldria al cinema i moltes de les nominades a l’Oscar encara no les he vist :S

    Un beset a les dues! 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s