El Rif: Xaouen i cascades

Xaouen (Chaou

Venim de Ketama, la capital del kif (hachís). Hi hem passat de llarg, espaordits de por. I ara arribem a la blanca i blava Xaouen (Chaouen, Chelchaouen), a 600 m d’alçada i 45.000 habitants. Ens allotgem a Dar Meziana. Carrers estrets i costeruts. Cases blanques, portes i finestres blaves. Passa un home que porta un carret. Una dona carregada de llenya. Dos nens amb una pilota a les mans. Una botiga de música. Una ferreteria que es diu Barça. El bar d’un hotel on podem fer una cervesa… ens encanta aquesta ciutat. Pujades i baixades. Escales. Túnels. Un arbre.

Un dia anem al parc nacional Talassemtane. Des d’Akchour caminem paral·leles al riu El Kelaa, enmig de salts d’aigua, romaní, espígol, mates de llentiscle i cants d’ocells. Ha plogut molt i part del camí està inundat. Ens fixem en el travertí, les estepes, i de sobte, callem. Rera unes branques, s’enfila un mico de Berberia; no l’hem vist tots, només alguns privilegiats. Passem per un antic molí de farina que s’alimenta del rec, al costat de la casa abandonada. Plovisqueja. Cal creuar l’oued (riu), que fa anys no baixava tan ple. Però les aigües són gèlides i no arribem al final. L’objectiu d’arribar a les últimes cascades no s’ha acomplert.

parc nacional Talassemtane

Però n’hem vist de molt boniques. A més, decidim baixar paral·lels a un altre riu, el Laou, a través d’una gorja preciosa. Hem vist dones rentant al riu i quitxalla jugant a futbol). La gorja baixa fins a a mar, la nostra Mediterrània.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Excursions, Viatges, Viatges per Àfrica i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a El Rif: Xaouen i cascades

  1. caterina ha dit:

    Fantàstiques fotos! Gràcies per deixar-me-les veure. Semblen de postal i dun món llunyà però que en realitat està més proper del que pensem. I ara a organitzar el pròxim, no? 😉

    Besets!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s