Aminatu Haidar

Aminatu Haidar

Una dona sahrauí, Haminatu, que des de fa anys lluita pel dret de viure al seu país, ha guanyat aquesta partida. El Sàhara primer va ser colònia espanyola. Després, ocupat pel Marroc. Fa 34 anys que hi va haver la Marxa Verda. Els sahrauís es van haver de retirar al desert del sud d’Algèria, al voltant de Tindouf, on malviuen sense cap esperança. Els interessos d’Europa i del Nord no coincideixen amb els seus. Han tingut mala sort. Segons les Nacions Unides, ocupació il·legal. Un tema innegociable per als marroquins -no només el govern- encara que siguin d’esquerres. Una vergonya per a la gent que defensem que tots els pobles tenen el dret de tenir el seu estat. Amb un problema final: els sahrauís esperen amb paciència infinita que el món els recordi. No posen bombes a gratacels ni fan esclatar vehicles als mercats. Per això se’ls deixa podrir en la sorra. Aquest afer ha acabt bé, però un altre dia potser perdran la paciència.

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Món àrab, Solidaritat i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s