Pou d’en Sala

Pessebre al Montseny. Foto: gloriacondal

La muntanya d’en Sala és un contrafort del Matagalls que rep aquest nom a partir del coll de la Font Pomereta. Des de Collformic, i després de xocolata i melindros oferts pel Club Muntanyenc, pugem pel sender del GR 5-2 direcció Matagalls i de seguida que som a dalt, ens aturem a respirar. Fa un dia assolellat, fred i net, i això ens permet veure dues petites barques solcant la mar, al fons. Tirem a l’esquerra en direcció Sant Segimon i anem carenant. Ens aturem a esmorzar en una petita plana des d’on veiem l’ermita de Sant Segimon, al davant nostre, i la pista per pujar al Matagalls, així com Viladrau i, més a prop, can Gat i els boscos de castanyers.

Música per les nadales. Pessebre Montseny

Pel camí trobem mates de farigola amb una olor intensa. Dins el bosc de pins i alguns grèvol-boix florits trobem aigua glaçada en zona obaga. Tornem a pujar i ja veiem una bandera en un petit turó, el del Pou d’en Sala, que es diu així per un pou de neu proper. D’aquí podem veure el santuari de Sant Segimon i el torrent de Rentadors. Al fons, el Canigó a l’est i els Pirineus nevats. A l’altra banda, les muntanyes de Montserrat i en terra, tota la plana de Vic i els pobles.

Posem el nostre pessebre, cantem nadales amb l’acordió, mengem neules acompanyades de moscatell, celebrem la sort de tenir aquest bon dia i baixem avall. Érem un centenar de persones de totes les edats i colors.

Més fotos: http://www.cmmollet.cat/galeria.php?page=11 

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Excursions i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s