Lemon tree

Dirigida pel director israelià Eran Riklis i basada en un fet real, aquesta pel·lícula ens mostra la bogeria d’un estat on, uns llimoners situats a Cisjordània i propietat d’una dona palestina, es converteixen en una amenaça a la seguretat nacional perquè el ministre de Defensa s’acaba de construir una casa al costat, i, segons el criteris dels serveis secrets, s’hi poden amagar terroristes que atemptin contra ell i la seva dona. Així doncs, s’han de tallar.

Lemon tree. Cartell

Salma Zidane, vídua, defensa la terra dels seus avantpassats amb l’ajuda d’un avi que l’estima com una filla. A l’altra banda de la reixa que han construït, la magnífica casa del ministre i la seva dona, Mira Navon. Salma demana ajuda a un advocat, Ziad Daoud, i emprenen les accions legals que els portaran fins al tribunal suprem israelià (el testimoni de l’avi és d’una tendresa que emociona). Mentrestant, pel camí, Salma s’ha sentit atreta per l’advocat, però no es decideix a tirar endavant i aquest tampoc juga net. Els guardians de la seva moral, l’avisen que no faci bestieses. Per la seva banda, Mira, presonera dins casa seva, veu la injustícia que li estan fent, però no sap com relacionar-s’hi. En el fons, dues dones sota el patriarcat, soles i controlades.

Lemon tree

El final és força previsible, però amb una certa esperança. Han tallat una part dels arbres però no tots, i hi queden brots que tornaran a florir. Mentre Salma es passeja entremig, Mira fa la maleta per deixar el seu marit. Totes dues esperen un futur millor.

La música, de Habib Shehadeh Hanna, preciosa, i el treball de les dues actrius, molt bo.

Pel·lícula sempre actual

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Cinema, Món àrab i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s