La ciutat invisible

La ciutat invisible

La ciutat invisible

El rei Carles III tenia el pla de fer una gran ciutat al delta de l’Ebre. Per ordre seva, l’arquitecte italià Andrea Roselli visita Sant Petesburg, la ciutat ideal aleshores per aprendre l’urbanisme més innovador. Entremig, trobem l’estada del pintor italià Tiepolo a la cort reial de Madrid i l’amistat entre aquest arquitecte i una dona. Passats 200 anys, el manuscrit que aquest escriu on va explicant tot això, arriba a mans d’un jove de Sant Carles de la Ràpita, orfe de pare, Emili Rosell, per a qui des de petit, les restes de la ciutat invisible havien esdevingut una obsessió. Tenim, doncs, dues històries d’amors perduts, el transvasament de l’Ebre, les contradiccions dels polítics, el tràfec de droga, l’art i la recerca d’un quadre perdut de Tiepolo… fins que els esdeveniments es precipiten, es creuen i es barregen. Al final i sense voler, es troba una identitat.

Ben escrit, poètic, amb una bona recreació de les corts vuitcentistes, va ser Premi Sant Jordi 2004, però no l’havíem llegit fins ara.

Emili Rosales, edicions Proa, Barcelona, març 2005

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Llibres i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a La ciutat invisible

  1. Eduard ha dit:

    jo el vai trobar una mica fluix, i el final, previsible.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s