Una detenció que fa pudor de socarrim

biblioteca sarajevo

Biblioteca de Sarajevo destruïda

El general Jovan Divjak va ser el principal defensor de la ciutadania de Sarajevo al llarg del setge a la darrera guerra de Bòsnia. És membre del Comitè d’Helsinki per la Pau als Balcans i des del 1994, allunyat de carrera militar, dirigeix la Fundació Obrazovanje Gradi BIH (Educar per reconstruir Bòsnia i Hercegovina, OGBH), amb l’objectiu d’ajudar les famílies dels infants que van ser víctimes de la guerra.

La seva amistat i els seus lligams amb el nostre país i amb Barcelona, s’han mantingut des de la signatura dels acords de pau de Dayton fins ara. Ha visitat Catalunya en nombroses ocasions donant i rebent el suport de nombrosos municipis, universitats i ONG.

El passat 3 de març va ser arrestat a Viena a causa d’una demanda de les autoritats sèrbies. Entenem  que les causes de la reclusió, no són res més que una maniobra política amb l’ànim de manipular la seva pròpia opinió pública en un moment en què es veuen pressionats a lliurar a la Cort Penal internacional els veritables criminals de guerra amagats al seu país. No és el cas del general Dívjak, resident a  Sarajevo, i sense cap demanda de part del tribunal de L’Haia.

La Federació Catalana d’ONG de Pau, tot recollint la demanda de diverses persones i ONG: Compromesos amb el Món, Trenkalòs, Mestres x Bòsnia, La Rotllana, IGMAN-Acció Solidària, Fotògrafs per la Pau… mostra la seva preocupació per la detenció del general i demana explicacions.

Finalment, l’exgeneral va ser posat en llibertat sense càrrecs.

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Solidaritat i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s