Avencs de la Febró

Des de Prades s’ha de passar per Maspujols i Vilaplana fins arribar al poble abandonat de la Mussara a 963 m, excel·lent mirador del Camp de Tarragona, amb els pobles, camps i muntanyes. Mentre fèiem un mos abans de començar la caminada, hem pogut contemplar la costa des de Tarragona i Salou al delta de l’Ebre.

Prades esglesia

Església de Prades

Sortim a peu del davant de l’església de Sant Salvador, en estat de “consolidació”, per un sender fins trobar la carretera de Reus a la Febró. Després de creuar-la, s’enfila una pista ampla que es va fent més estreta. Passem per l’esplanada del pla de l’Agustenc i continuem en direcció nord, fins a trobar l’avenc. Abans, però, observem la profunditat de primera esquerda en una roca punxeguda que permet passar a l’altra banda.

avenc-febro.jpg

Avenc de la Febró

Els avencs de la Febró, a 977 m, són unes esquerdes obertes al cingle de la Mussara, dins el terme de la Febró. La que visitem és la més allunyada del cingle, amb una galeria principal de gairebé 300 metres de llargada, uns 30 de fondària, i de 6 a 8 d’amplada. Al seu interior es troben la cova Gran, la cova Petita i tres avencs. La cova Gran té un recorregut de 254 metres i 39 de fondària i hi havia moltes estalactites, que es van arrancar per construir el mas de Macià Vilà, a Reus. Aquesta esquerda comunica amb la segona i uns trams laberíntics i tot el conjunt supera els 1.800 metres. Si surts de la gran i et fiques per alguns laterals, en alguns moments el pas és tan estret que és bo estar a dieta.

febro-de-dins.jpg

Avencs de la Febró, on es van amagar contrabandistes i, segons la tradició, el general Joan Prim el 1843.

 

pedro-febro.jpg

Pedró. Avencs de la Febró

planol-febro.jpg

Plànol des de la Mussara als avencs de la Febró

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Excursions i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Avencs de la Febró

  1. Xavi ha dit:

    acabeu d’arribar i ja torneu a fer sortides? Bufa, quines dones!

  2. Xavi ha dit:

    Acabeu d’arribar i ja torneu a fer sortides. Bufa, quines dones!

  3. caterina ha dit:

    No aturau, eh? Hehe. Seguiu així, a tope, i explicant-nos les sortides al blog, sempre sortides interessants. Quina enveja cada vegada que vos llegesc i veig les imatges que posau! Una passada! Una abraçada a les dues 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s