Districte dels llacs

Hi vam anar amb autobús des de Londres, pujant per Northamton, Birminghan i Preston. Deixem el gris de les ciutats pel verd de les muntanyes, cada vegada més altes. Bens i vaques. Passem per Lancaster amb un castell construit pels romans. Després creuem Morecambe i més al nord visitem Kendal, també amb un altre castell on va néixer Caterina Parr, la 6a dona d’Enric VIII. Passem de llarg de Windermere i finalment arribem a Keswick, la destinació que havíem triat. Situada al costat del llac Derwent Wate, a les Cumbrian Mountains, era la ciutat clau dels poetes laquistes (els preromàntics com Wordsworth, Ruskin i Shelley). Com tots els pobles del districte, les teulades de les cases i els edificis són de pissarra.

Cumbria

Keswick té una fàbrica de llapis molt anomenada però quan hi arribem està tancada. L’endemà fem la volta al llac, que no és broma, perquè podem seguir una part de camí però després ens fiquem a la brava. Pau i tranquil·litat, pics immensos que ens guarden, ocells de moltes espècies, alguns practicants de surf enmig del llac. No s’hi banya ningú, per la fredor. El poble ara ja queda lluny. Som a l’altra banda, als aiguamolls i ens comencem a enfonsar. No hi ha camí ni portem calçat adequat. Continuem amb l’aigua fins als genolls. Em vénen al cap algunes pel·lícules de presos escapats perduts per pantans tenebrosos. Són les 3 de la tarda i fa hores que caminem… fins que trobem els jardins de Lingholm. No hi anem a veure plantes, però com que estem cansades i afamades entrem en una petita caseta de fusta on fan tes i altres delícies; allà ens refem amb l’escalfor de la calefacció, l’aroma del te i els pastissets. Passem la nit en un alberg, amb una finestra que dóna a un riu d’aigua fresca i a un immens parc. Ens sorprèn -perquè no ho havíem vist mai- una habitació amb una estufa a tot gas on la gent podia estendre-hi roba.

L’endemà anem a Windermere, construïda sobre un turó que domina el llac, situat a baix, que dóna nom a la ciutat i és el més gran d’Anglaterra (10 milles). El bus ens deixa dalt de la carretera i anem baixant avall. El dia era força bo, amb estones de sol, tot i que feia fresca. Vam llogar una barca de rems. No era fàcil, però anàvem avançant. Al mig del llac hi havia petites illes, d’uns 100 m2.

Per planificar una visita, aquest web està molt bé: http://www.lakedistrict.gov.uk/

 

 

 

 

Advertisement

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Viatges, Viatges per Europa i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Districte dels llacs

  1. caterina ha dit:

    No coneixia aquest lloc! Què bonic que deu ser. Almenys la foto que acompanya al post és espectacular!

    Una abraçada a les dues! 🙂

  2. Gabriel ha dit:

    Interessant, suposo que tot és molt verd i humit. ;M’hgo apunto

  3. Retroenllaç: 3.LIU. 32. La poesia romàntica anglesa – Un pou sense fons

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s