Les Foradades

Torroto. Serra de l’Obac

Partim de la Casanova de l’Obac, un antic mas vitivinícola propietat de la Diputació, a la carretera de Rellinars (B-122, km 10), on deixem els cotxes. Caminem per una pista fins a la indicació de Pou de glaç i Torrota i pugem per un sender costerut cap amunt, on gaudim de magnífiques vistes de Montserrat i els Pirineus. Continuem per la carena fins arribar al turó de la Carlina i a la Roca del Corb. Tenim al davant Sant Llorenç del Munt i veiem, a baix, la Barata.

Panoràmica des de la Roca del Corb. Serra de l’Obac

Anem cap al puig Codina i d’aquí, entre mates de gatosa florides, romaní, farigola, cirerers d’arboç, estepes blanques i borreres… i moltes altres herbes, arribem a la pista que puja fins a un dipòsit d’aigua i una bassa.

De la rcoa del Corb a la roca Codina. Serra de l’Obac

Allà prenem el camí de la dreta, que baixa per una canal, en direcció Montserrat. El camí duu a una zona oberta a prop d’uns pins. A sota, i a pocs metres, a l’esquerra, trobem uns cingles amb uns forats a les roques, que permeten entrar-hi uns metres. També tenen vies d’escalada.

Les Foradades. Serra de l’Obac

Són conglomerats de dos tipus, de matèria argilosa i de matèria calcària, visibles per la diferència de colors.

Les Foradades. Serra de l’Obac

Al llarg dels anys l’aigua s’ha anat colant per les escletxes i quan li ha calgut sortir a l’exterior, ha provocat aquests forats, que tenen una llargària d’uns 25 m. A dins hi ha algunes estalactites.

Entorn de les Foradades. Serra de l’Obac

Tornem al punt inicial per la pista, amb vistes, tot i que les muntanyes de Montserrat, com la resta de paisatge, estan envoltades d’una calitja de misteri. Fem unes cerveses i clares al restaurant de la Pastora, gaudint del sol i de la companyia, que no té preu.

Serra Obac

Des de l’interior de les Foradades

Advertisement

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Excursions i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Les Foradades

  1. Xavier ha dit:

    N’havia sentit parlar, però no sortint d’on dieu sinó del sanatori de Terrassa… Tota aquella zona és molt maca.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s