Cárnicas gráficas

porcas

Diuen que en un plat d’ous amb bacó, la gallina hi està implicada mentre que el porc hi està compromès. Ens ho explica Andreu Balius, una de les ànimes del projecte editorial que presentem, editat per Adicciones porquesi i Typerepublic. Balius, des de fa anys col·lecciona els papers d’embolicar els productes de les carnisseries, xarcuteries i polleries de Catalunya i la resta de les espanyes. Amb un grup de col·laboradors, s’ha ordenat, s’ha maquetat, hi han afegit textos… i ha nascut un llibre.

porquet
En la primera part hi trobem 182 reproduccions gràfiques de les marques d’identitat d’aquests establiments: dibuixos de porcs, pollastres, vaques, bens i botifarres en tota mena de tipografies. L’altra meitat del llibre, 120 pàgines, és un recull de relats, que, vist el tema que ens ocupa, esperes que siguin de sang i fetge com correspon a un tema relacionat amb carns i vísceres. I no decep. Des del misteri de qui ataca un innocent ramat de bens a “Alimaña” fins a “Sarcomnesia”, un violent i impactant relat de denúncia, passant per dos relats eròtico-gastronòmics a “Dime las últimas palabras de Sacher-Masoch”, “Kate y Martha”, sobre una senyora i una minyona amb final feliç per a la mainada afamada, l’inquietant “El hombre que vio morir a una mosca”, la por a l’entorn d’una gestació a “Gestograma” i “El final del mundo”, en relació amb diferents soledats, la d’un xicot jove i una carnissera adulta.

conjunt

Un llibre poc habitual, divertit, agosarat, insòlit,  finançat a través del micromecenatge via  Verkami.

nota final: el llibre es va exhaurir i el maig de 2018 va sortir una nova edició, actualitzada.

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Llibres i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Cárnicas gráficas

  1. caterina ha dit:

    Tal com vaig dir, una molt bona iniciativa i molt molt original! Fa goig!!! 😀 Una abraçada!

  2. Gerard ha dit:

    Ostres, no hi havia sentit a dir mai que es coleccionasin papers d’embolicar carns… hi ha gent per tot… està bé, bé!

  3. Retroenllaç: Balanç del blog. 2013 | gloriacondal

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s