Gran canó del riu Yellowstone

Robert Redford va dirigir A river runs through it (El riu de la vida) amb la cantant de country Merle Haggar. “Turn me loose, set me free/ Somewhere in the middle old Montana”. Nosaltres hem volgut recórrer el canó a peu.

El riu Yellowstone és un riu pla, tendre, ample o estret, content o dorment,  lliure o empresonat, tot depèn del tram. Al Canyon visitors centre ens informem de com recórrer el canó a peu. Poc abans, hem trobat un grup de bisons per la carretera.

Bisó

Bisó

Volem fer les dues bandes, però, facis el que facis, no hi ha ruta circular, és clar. Decidim deixar el cotxe al pàrquing de Brink of Lower Falls, al rim nord, i anar en direcció sud fins al final.

Canó Yellowstone

Canó Yellowstone

Baixar avall per veure el salt (141.809 litres d’aigua per segon des d’una alçada de 93 m). Pugem de nou el camí i caminem en paral·lel al riu fins a Brink of Upper Falls, des d’on veiem les cascades de més amunt. Veiem un pica, un petit mamífer de la família dels lagomorfs (Ochotona sp).

Un pica

Un pica

Seguim baixant, passem un petit pont de fusta, després pel pont Yellowstone i continuem fins al pont de Chittenden i a partir d’aquí, remuntem el riu de nou fins el mirador des d’on veiem les cascades des d’aquesta banda. Camí solitari, sense ningú, on fem servir els picarols que vam comprar per espantar ossos (que no ens han calgut). Hem trobat força chipmunks, un rosegador (tamias striatus).

Chipmunk

Chipmunk

Continuem per Uncle Tom’s Trail, un camí agradable, amb desnivells, amb vistes del salt i de les parets del canó i els pinacles, fins al punt final, Artist Point. Aquí, el cel, que feia estona estava grisós, esclata en una pluja intensa, però com que tenim gana, seiem en un banc, traiem el pa i la vedella seca, i comencem a menjar molt de gust. Després anem al mirador a veure les tonalitats de colors de les muntanyes del davant. Cosa d’artistes, sí.

Artits Point. Yellowstone cannyon

Artits Point. Yellowstone cannyon

Teníem ganes de continuar cap a Lily Pad Lake i després baixar a Clear Lake per retornar fins al pont de Chittenden, però no ens refiem del temps i tornem pel mateix camí d’anada. Una sort immensa, perquè quan arribem al pàrquing comença a caure una tempesta bona. Fem de manera ràpida els punts que ens quedaven d’aquest banda, el Lookout point, el Grand View i l’Inspiration point i també veiem el Glacial Boulder, un gran pedrot de 500 tones, producte d’una glaciació. El nostre menhir és més gran!

El riu Yellowstone té una longitud de 1.080 km i és afluent del Missouri, que neix a les Muntanyes Rocalloses.

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Excursions i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Gran canó del riu Yellowstone

  1. Retroenllaç: Yellowstone i Teton | gloriacondal

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s