Caminant per Cannyonlands

El parc nacional de Cannyonlands té tres grans zones: Needles, Island in the sky i The Maze. A Island in the Sky fem un parell de caminades molt agradables. La primera, des del mirador Grand View Point per un sender de 3,2 km que voreja el canó del Colorado fins arribar a un precipici impressionant on conflueixen els rius Colorado, que tenim a l’esquerra, i el Green, a la dreta.

Cannyonlands. Green river

Cannyonlands. Canó del Colorado

Cal dir, però, que no porten gaire aigua. De fet, no hi plou gaire, tot i que durant la nostra estada, hàgim tingut molta més aigua que sol. Però tenen un problema. Segons un fulletó que vam llegir, el riu Colorado, que sempre ens imaginem tan ufanós, està “estressat” perquè l’estan xuclant massa. Si al llarg dels anys ha estat una font vital d’aigua (ara mateix, proveeix 30 milions de persones), amb els efectes del canvi climàtic i el fet que les necessitats segueixen augmentat, en alguns trams està ben sec.

Island in the sky. Cannyonlands

Island in the sky. Cannyonlands

L’altra caminada és des del punt de Upheavel Dome, un sender de fort pendent amunt que puja a dos miradors (també es pot fer la circular anomenada Syncline loop, però no es veu el cràter, que és el que té gràcia). Arribem doncs al primer mirador, i després al segon, on es veu, des de diferents punts de vista, una mena de cràter, que no és de cap volcà i on, del fons, sorgeixen una mena de pics blanquinosos.

Cannyonlands. Pujant al segon mirador de Upheavel Dome

Cannyonlands. Pujant al segon mirador de Upheavel Dome

Hi ha un parell de teories sobre la seva existència: una diu que podria ser per la caiguda d’un meteorit, i l’altra, que hi havia un fons de sal i es va anar enfonsant. Hem caminat uns 3 km i quan hem arribat a l’aparcament hem fet un vermut amb patates fregides i aigua, i després hem menjat pa i salsitxa de cérvol.

Cannyonlands. Upheavel Dome. Cràter

Cannyonlands. Upheavel Dome. Cràter

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Excursions i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Caminant per Cannyonlands

  1. Retroenllaç: Cannyonlands i Arches | gloriacondal

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s