República de San Marino

1.1 san marino

República de San Marino

Sabeu quin és el país més petit d’Europa i el 3r estat més petit del món? La República de San Marino. Són 31.000 habitants en poc més de 60 km2 i tenen l’euro com a moneda oficial tot i que no pertanyen a la UE. S’hi arriba des de Rímini (Itàlia). A la plana no hi ha res d’especial, però cal pujar al turó on hi ha la part fortificada i alguns carrers més que van créixer fora muralles. Viuen del comerç, com una mena d’Andorra, en petit, i està ple de russos. Les botigues són joieries, pelleteries, alguna de roba, algunes d’armes (pistoles, escopetes, metralletes, punyals…) i poca cosa més. La majoria de la gent hi va a comprar i alguns, menys, a visitar-la.

Muralles de San Marino

Muralles de San Marino

Nosaltres hem caminat fins a la 1a torre, la Rocca o Guaita, on hi ha un castell enorme, ben conservat, que es pot visitar. Continuem fins a la 2a torre, a la mateixa banda, anomenada Cesta o Fratta i, finalment, anem fins a la tercera, Il Montale, abandonada, però amb noves vistes. Hem rondat per places: Domus Plebis, Titano, Garibaldi… i carrers, com la “via dei Donna felicissima”. A part de les botigues d’armes ens ha cridat l’atenció el tipus de museus: Museu de la tortura, museu d’armes antigues, museu de curiositats…

San Marino. Capvespre

Des de San Marino. Capvespre

Val la pena anar-hi per passejar-hi i per les vistes a mar i a muntanya. Mentre esperàvem el bus per baixar, els núvols han fet pas a la llum deixada pel sol en amagar-se. Tot ha pres un to especial, els ocells han callat i fins i tot, algun comprador compulsiu, ha alçat el cap i ha mirat aquella terra.

Per saber més, cliqueu aquí.

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Viatges, Viatges per Europa i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a República de San Marino

  1. Anna ha dit:

    És petit però sembla bonic

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s