Llacs Mammoth. Califòrnia

Els Minarets. Sierra Nevada. California

Els Minarets. Sierra Nevada. California

De Sierra Nevada n’hi ha més d’una. Nosaltres ara som a Mammoth Lakes, a l’est de Califòrnia, Estats Units, en plena «High Sierra», com diuen ells. El poble és a 2.400 m d’altitud i viuen del turisme de neu a l’hivern i de muntanya a l’estiu. Hi ha un conjunt de llacs que quan els esquiadors se’n van, arriben els pescadors i amants de la natura. Estan situats a Inyo National Forest i el cim més alt fa 3.369 m. A l’arribar a l’allotjament ens avisen que vigilem amb els ossos grisos, s’acosten fins aquí mateix. Molt bé, doncs treurem els picarols!

Inyo crater Lakes. Mammoth. California

Inyo crater Lakes. Mammoth. California

De les moltes caminades que es poden fer, nosaltres n’hem fetes tres. La primera a Inyo Crater Lakes. Deixem el cotxe a l’inici de la pista i anem caminant fins al pàrquing. D’allà surt un sender d’1,2 km bosc amunt fins arribar al primer. formats entre només fa 550 i 600 anys per una sèrie d’erupcions “freàtiques” quan el magma va trobar aigua sota terra. Els 3 cràters es van formar seguits en pocs dies; els indis paiute en van ser testimonis. Uns metres més amunt hi ha el segon, més amagat perquè hi ha pins fins molt avall, i d’aigües verdes molt més fosques. I encara n’hi ha un tercer.

Devils Postpile. Mammoth. california

Devils Postpile. Mammoth. California

La segona caminada és a Devils Postpile. Aquí cal seguir la crta 203 i pagar entrada perquè forma parc del NPS. De fet, però, anar fins al punt d’interès, unes columnes de basalt, hexagonals, formades fa més de cent mil anys quan un riu de lava va baixar, i després es van congelar i partir. És a dir, primer foc, després aigua. Si puges a dalt per un sender es poden veure perfectament els hexàgons. Però l’excursió no acaba aquí. Continuant el sender, anem a Rainbow Falls. Del lloc original fins ara ha retrocedit 100 peus, per efecte de l’erosió. Baixa molta aigua i amb la llum fa arcs de Sant Martí. Quan arribem a l’aparcament estem cansades i i assedegades. El sol era molt potent. Hem fet uns 13 km. Tornant, aprofitem per fer una parada al llac Starkweather, petit, pla, format per efecte de glacials però que per un procés d’»entroficació» evolucionarà a ser ocupat per plantes i bitxos i s’anirà assecant. Just sortir del parc, pugem al mirador de Minaret, amb vistes a la serralada de Ritter Ranger, que forma part de “la Sierra”. A més dels minarets, punxegudes, veiem el cim Ritter (4.010m) i el Banner (3.945m). Quan hem baixat del cotxe, una ciclista estava mirant l’infinit i m’ha saludat així; “Benvinguda al cel”.

Rainbow Falls. Mammoth. California

Rainbow Falls. Mammoth. California

La tercera caminada va ser per anar a Crystal Lake. Aparquem al llac George i comencem a pujar un sender un bosc de pins, cada vegada amb millors vistes al llac George, primer, després al Horseshoe Lake i després al McLead Lake. A mesura que pugem anem trobant clapes de neu i el sender serpenteja amunt. Finalment arribem a dalt i anem vorejant el llac. Calma, pau, silenci, cants d’ocells. Seiem en una pedra i badem. Sol potent però fresca. Baixem sense problema enmig de chipmunks i ocells blaus amb cresta. Hem fet 11,2 km.

Llac Cristall. Mammoth

Crystal lake. Mammoth

Marxem amb la sensació d’haver tocat el cel amb la punta del dits

Llac George. Mammoth. California

Llac George. Mammoth. California

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Excursions, Viatges per Amèrica i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a Llacs Mammoth. Califòrnia

  1. Carme Ruiz ha dit:

    Uns paisatges espectaculars!! Molt bonic, disfruteu molt de la natura.

  2. Teresa ll. ha dit:

    Estic gaudin del vostre viatge, gràcies!

  3. Mercè ha dit:

    Quanta geologia i paisatges per badar o per tocar el cel

  4. Retroenllaç: 56 dies als Estats Units | Gloria Condal

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s