A peu per la costa del Maresme. De Badalona al Masnou

Badalona – Montgat – El Masnou

(entrada actualitzada gener 2018)
Escultura anis mono badalona

Escultura Anís del Mono. Badalona. Foto:gloriacondal

Encara que Badalona no pertanyi al Maresme, us proposem avançar una mica la nostra ruta i començar al pont del petroli, un element únic recuperat fa uns anys, just al davant de la fàbrica Anís del Mono, que es pot visitar.

Pont del petroli. Badalona

Pont del petroli. Badalona. Foto:gloriacondal

Al fons, sempre presents, la silueta de les Tres Xemeneies, la primera central tèrmica de Catalunya, que entrà en funcionament a S. Adrià del Besòs el 1913 fins el 2012, quan fou enderrocada per l’empresa propietària, Endesa. Ara només resten les xemeneies i hi ha una intensa i llarga lluita per preservar-les.

3 xemeneies

Les 3 xemeneies. S. Adrià del Besòs. 2018. Foto: gloriacondal

No gaire lluny hi ha el Museu de Badalona on podem conèixer el seu passat romà. Caminem pel passeig marítim, paral·lel a la via del tren fins entrar al terme de Montgat. A l’alçada de l’estació de Montgat passem per la instal·lació de Malamar, on es practiquen esports d’aventura. A l’altra banda de la via del tren i de la C-31 hi ha el parc de les Bateries, d’on obtenen magnífiques vistes. Després del Xiringuito de la Paquita veiem al davant un petit turó verd; val la pena pujar-hi, també per les vistes, tot i que més arran de mar, incloses les del turó de Montgat, amb les restes del castell i la torre telegràfica.

MOntgat

Montgat (Maresme). Foto:gloriacondal

De nou al camí, cal observar el primer túnel ferroviari d’Espanya en la que va ser la primera línia de ferrocarril, de Barcelona a Mataró, el 1848. A Montgat va caldre construir aquest túnel per salvar el turó, i és conegut com la Foradada, amb un arc triomfal.

14012017-p1170335

Tunel Montgat. Foto: gloriacondal

Anem caminant per darrera dels banys i xiringuitos, passem l’estació de Montgat Nord des d’on veurem al cap de poc la silueta de la torre de can Regent. Continuem paral·leles a la N-II, antic Camí Ral. Dalt d’un turó, sobre una gran rotonda, l’edifici de Can Frutos, força deteriorat i l’empresa Alcon Cusí. Ja som al Masnou. Poc després del càmping, a l’altra banda del tren, i de la Residència Bell Resguard, arribem al port. Passem a l’altra banda tot salvant les vies i la carretera, on tenim punts d’interès, com el Museu Cusí de Farmàcia, el cementiri o la mina d’aigua, a més d’edificis emblemàtics.

MOntgat

Montgat platges (Maresme). Foto:gloriacondal

Al port del Masnou trobareu molta oferta per menjar i beure, des de pollastre a xinesos, pasta-pizza i peix.

El Masnou té una llarga platja (1,2 km) després del port, Ocata, on hi ha l’estació de tren del mateix nom.

8 km anada

Un dia, tornant cap a Badalona, ens vam trobar aquesta posta de sol

montgat-des-de-badalona

Montgat des de Badalona. Foto: gloriacondal

badalona-posta

Badalona. Platja de la Barca Maria. Foto: gloriacondal

Etapa següent: del Masnou a Vilassar

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Excursions i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s