A peu per la costa del Maresme. Del Masnou a Vilassar

El Masnou – Premià de Mar – Vilassar de Mar.

El Masnou. Jardí de la Nimfa

El Masnou. Jardí de la Nimfa. Foto: gloriacondal

Atenció: trams danyats per les tempestes 2019-2020. 

Sortim dels Jardins de la Nimfa, al Masnou, una zona comercial on hi ha la majoria dels hipermercats coneguts; creuem el pas de vianants soterrani i ja som a la banda de la platja, direcció nord. Poc després, creuem la riera de Teià fins que arribem al límit amb la població següent, Premià. Un monòlit de pedra col·locat el 2006 ens recorda que just allà acaba el meridià verd, un sender de llarg recorregut que ressegueix el meridià de París des de Dunkerque fins a la platja d’Ocata.

meridia verd ocata

El Masnou. Meridià verd. Foto:gloriacondal

Després de la platja de Ponent arribem a la platja de la Descàrrega on hi ha un búnquer decorat amb grafits.

El Masnou. Búnquer platja Descàrrega

El Masnou. Búnquer platja Descàrrega. Foto:gloriacondal

Anem recorrent el sender tot admirant les façanes de Premià de Mar: Platja de l’ós, platja de Bellamar… fins que arribem al Club Nàutic, un edifici que de lluny sembla un far.

club nautic premia

Club Nàutic de Premià de Mar. Foto:gloriacondal

Poc després hi ha un xiringuito anomenat L’ona. Allà s’acaba el sender i cal continuar per la platja de Llevant. A la gran esplanada del davant, els afeccionats al parapent aprofiten per fer-hi pràctiques.

L'Ona. Premià de Mar

L’Ona. Premià de Mar. Foto:gloriacondal

El camí passa pel mig de la sorra, a estones ferm, a estones, senzillament, sorra. Hi ha algunes zones protegides amb tanques, on es regenera la flora. En algunes construccions ruïnoses, els grafitaries han aprofitat per mostrar la seva feina. Hi ha un punt tallat que no permet continuar per la platja i cal anar per la carretera N-II fins al nucli urbà de Vilassar (juny 2020)

grafit platja premia maresme

Platja de Llevant. Vilassar de Mar. Foto:gloriacondal

I així anem fent fins que arribem a la platja de Ponent de Vilassar de mar. A l’altra banda de la carretera veiem l’enorme extensió de plàstics i l’edifici del Mercat de Flor i Planta ornamental de Catalunya. La majoria de roses de Sant Jordi i de ponsèties de Nadal surten d’aquí.

club nautic vilassar mar

Club Nàutic de Vilassar de Mar

A l’arribar a Vilassar trobem una petita cala amb un bell edifici que acull el Club Nàutic de Vilassar. Ja som a la platja de l’Astillero. Admirem les façanes del poble, algunes modernistes, l’Ajuntament i l’edifici d’arcades propietat d’una coneguda caixa d’estalvis.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

A tocar, la taverna Espinaler, on val la pena aturar-se a degustar un dels seus vermuts, llaunes, i salses per a escopinyes. Una mica més al nord, la Torre d’en Nadal, antiga torre de defensa. Arribem a l’espigó de Llevant.

Uns metres abans hi ha clavada als jardins una àncora del s.XVII utilitzada a l’almadrava de Vilassar.

8 km d’anada

Etapa anterior: de Badalona al Masnou

Etapa següent: de Cabrera de Mar a Mataró

 

Advertisement

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Excursions i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s