Delta de l’Ebre

Imagineu-vos un triangle amb el vèrtex cap a la dreta: a dalt, l’Ametlla de Mar i l’Ampolla. A baix, S. Carles de la Ràpita. Pel mig hi passa el riu Ebre i a la punta hi ha la desembocadura. A l’interior, al nord, Tortosa, al centre, Amposta.

delta ebre

Delta Ebre. Punts interès

Podem travessar l’Ebre per Tortosa, Amposta o Deltebre. A la banda nord, la badia del Fangar; a la banda sud, la badia dels Alfacs, amb les puntes que les tanquen. Fars, antigues salines, arrossars, llacunes… i una flora i fauna espectaculars. A la desembocadura, el cap de Tortosa. Nombrosos centres d’informació i petits museus, senders i caminades planes, a peu o en bici. Vistes del delta des del mirador de la Guardiola (La Ràpita) i de la roca Foradada (serra Montsià).

Els nostres racons

L’Ampolla. Cap Roig. Restaurant Perales, un plaer. Caminem per les cales cap al nord, el Perelló, fins a la platja de Sta. Llúcia. Després, parts una mica difícils, caminant entre les roques, a peu de mar, fins que tornem a tenir sender, passem pel cap Santes Creus, i la llacuna, les fortificacions i arribem al Port natural de l’Estany Gras, a l’Ametlla de Mar. 11 km.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Deltebre. Ecomuseu: flora, fauna, aquari, venda productes de la zona… Creuar el pont Lo Passador, del 2010, que substituí les antigues barques de pas. A l’altra banda, a S. Jaume d’Enveja, recórrer la ruta de l’Anita, un sender paral·lel al riu direcció nord, per conèixer la història del vapor que s’enfonsà allà al davant. A Balada, fer una ullada el petit nucli i el baladre monumental.

Pont Lo Passador

Pont lo Passador. Deltebre Foto: gloriacondal

Desembocadura de l’Ebre. Aparcar al càmping l’Aube i caminar cent metres fins a la duna del Muntell de les verges, (columnes de totes les verges per on passa l’Ebre des del naixement) amb vistes a l’illa de Buda i l’antiga desembocadura. Tornem al càmping i recorrem el sender paral·lel al riu, amb miradors, un zigurat, zona del Garxal, la desembocadura nova, i com que tenim ganes de més, continuem pel GR cap a la platja de Riumar, amb dunes i el darrer mirador.

Roca Foradada. Des de S.Carles  de la Ràpita, a la serra del Montsià (vegeu detalls aquí), i de nou a la Ràpita, visita als Ullals de Baltasar, surgències d’aigües subterrànies amb flora i fauna específiques.

Ullals de Baltasar

Ullals de Baltasar. S. Carles Ràpita. Foto: gloriacondal

– Escapada a Ulldecona, a l’interior. Visita del nucli antic i del castell, per una banda, i les pintures rupestres a la serra de Godall, just darrera l’ermita de la Pietat.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

– Visita a Tortosa, capital de la comarca del Baix Ebre, amb els ponts, el turó i el castell de la Suda, la catedral, edificis modernistes i els Reials Col·legis, el millor conjunt del Renaixement de Catalunya.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

El Delta i voltants, no s’acaba mai. Cal tornar-hi i enamorar-se de més racons i paisatges. Veure’l en èpoques diferents, descobrir com canvien els arrossars o saber si és temporada de musclos, o a quina hora i en quin lloc podem veure més flamencs… Lo Delta és molt riu, i lo riu és vida, com diuen aquí els seus defensors des de fa molts anys.

Camí platja Marquesa

Camí platja Marquesa. Foto: gloriacondal

Far Fangar

Far Fangar. Delta. Foto: gloriacondal

L'Encanyissada

L’Encanyissada.Delta. Foto: gloriacondal

La Ràpita

Far S. Carles Ràpita. Foto: gloriacondal

Poble Nou

Poble Nou Delta. Foto: gloriacondal

Advertisement

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Excursions i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s