Milagro en la celda 7

En un poblet de Turquia, Memo és un pastor vidu que viu amb la seva filla i la seva mare. Ell té una discapacitat intel·lectual i s’encarrega del ramat de bens. Tots tres s’estimen molt.

Memo i Ova

Memo i Oa. Miracle a la cel·la 7

Un dia una nena filla d’un militar compra la motxilla que ella volia. Després, en una excursió, jugant, aquesta nena té un accident quan cau a les roques del mar, Memo intenta salvar-la, però no hi pot fer res, l’acusen d’haver-la mort i l’empresonen. Aquelles presons no són com les que coneixem nosaltres aquí. En una cel·la on conviuen uns quants presos, la número 7, Memo primer és rebut a cops per l’acusació que té, però les coses canvien. Podríem dir que la pel·lícula ens mostra com, a partir de la convivència, aquells homes veuen que Memo no pot haver comès aquell crim. Més tard, sabem que hi ha un testimoni. I mentrestant tenim la lluita de la nena per veure el pare. En el judici, Memo és condemnat a la forca, per insistència i manipulacions del pare de la nena morta.

miracle cela 7

Cel.la 7. Milagro en la celda 7. Netflix

Pel·lícula trista, però positiva, perquè mostra com l’acció i la manera de ser de les persones, pot canviar les circumstàncies, i, de fet, el curs dels esdeveniments.

Dirigida per Mehmet Ada Öztekin, no és la primera versió d’aquesta història de ficció, que s’havia estrenat a Corea i després a la Índia, però ha estat coneguda pel gran públic a partir de Netflix. Vegeu el trailer aquí: https://www.youtube.com/watch?v=W2CKOn6UPh8

L’actor Aras Bulut Iyenemli com a protagonista en el paper de Memo, està genial i la nena Nisa Sofiya Aksongur, com a filla seva, és un encant. De fet, tot el treball dels actors, la iaia, la mestra, els companys de cel·la… és magnífic.

miracle cella 7

Miracle a la cel·la 7. Netflix

Per acabar, unes paraules que es repeteixen molt durant tot el film, “Lingo, lingo”, diu Memo, i la seva filla contesta “ampolles”, un joc de paraules a partir d’una cançó tradicional (lingo, lingo no significa res, és una mena de “la la la”)

Es pot veure a Netflix

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Cinema i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s