L’Hospital de St. Rapahel de Bagdad el porten una desena de monges catòliques, de nacionalitat iraquiana, de l’ordre Germanes de la Caritat Dominiques de la Presentació. La fundadora de l’ordre era una monja francesa i elles es varen establir a mig Orient a meitats del 1800.
La seva situació és molt dura, de patiment i un dolor constant. Viuen en la incertesa d’un dia a dia cada cop més dur. Una de les monges explica que la setmana passada una mesquita que tenen al costat de la seva casa de família va esclatar. De fet, ara ja no s’atreveixen a sortir de l’hospital; si no és en cas d’extrema necessitat, ni trepitgen el carrer.
L’hospital de Sant Rafael està obert les 24 hores, l’únic en tot Bagdad obert de nit (és el lloc on es va atendre en primera instància al periodista gallec Xosé Couso quan li van disparar soldats nord-americans.) A l’hospital s’atenen els ferits que hi arriben, de tots colors i creences.
Molts metges, els que han pogut, ja han fugit de l’hospital. La situació és dramàtica, però mentre l’hospital continui en peu, un grup de gent procura ajudar-les a través la tramesa de fàrmacs, ja que tenen dificultats de proveïment o els medicaments que els arriben de Síria són de baixa qualitat, o els els roben etc. L’objectiu és trametre fàrmacs, espaiant els subministraments amb el suport d’Action MEDEOR d’Alemanya.
Per saber més, connecteu amb http://www.compromesos.cat