Hospital de Sant Raphael a Bagdad

Hospital Saint Raphael Baghdad

L’Hospital de St. Rapahel de Bagdad el porten una desena de monges catòliques, de nacionalitat iraquiana, de l’ordre Germanes de la Caritat Dominiques de la Presentació. La fundadora de l’ordre era una monja francesa i elles es varen establir a mig Orient a meitats del 1800.

La seva situació és molt dura, de patiment i un dolor constant. Viuen en la incertesa d’un dia a dia cada cop més dur. Una de les monges explica que la setmana passada una mesquita que tenen al costat de la seva casa de família va esclatar. De fet, ara ja no s’atreveixen a sortir de l’hospital; si no és en cas d’extrema necessitat, ni trepitgen el carrer.

Hospital S. Raphael Baghdad. Incubadores

L’hospital de Sant Rafael està obert les 24 hores, l’únic en tot Bagdad obert de nit (és el lloc on es va atendre en primera instància al periodista gallec Xosé Couso quan li van disparar soldats nord-americans.) A l’hospital s’atenen els ferits que hi arriben, de tots colors i creences.

Hospital S. Raphael Baghdad

Molts metges, els que han pogut, ja han fugit de l’hospital. La situació és dramàtica, però mentre l’hospital continui en peu, un grup de gent procura ajudar-les a través la tramesa de fàrmacs, ja que tenen dificultats de proveïment o els medicaments que els arriben de Síria són de baixa qualitat, o els els roben etc. L’objectiu és trametre fàrmacs, espaiant els subministraments amb el suport d’Action MEDEOR d’Alemanya.

Hospital Saint Raphael Baghdad. Iraq

Per saber més, connecteu amb http://www.compromesos.cat

Advertisement

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Món àrab, Solidaritat i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s