El Palau de la Lluna

Com en d’altres llibres d’Auster, el protagonista és un personatge solitari, Marc Stanley Fogg, en una ciutat gran (Nova York de nou), que, en un punt determinat, la vida se li torça i comença a anar avall. Orfe, educat per un oncle molt especial que l’estima, es queda sol i se’n va a viure en un pis del carrer 112, a Harlem. Estudiant universitari i sense feina, el fan fora del pis i acaba sent un sense sostre al Central Park. Un amic, un amor, un suport… i va a parar a casa d’un vell cec a qui treu a passeig i aguanta totes les impertinències. Però l’amor es complica, el vell mor, apareix un personatge estrafolari, Barber, fill del vell, amb qui comparteix recerques i casualitats, fins al desenllaç. Marc torna a quedar sol i se’n va a la recerca d’un altre món, a les costes del Pacífic dels Estats Units. Tres generacions amb el rerafons de la història del seu país. Drama tendre, ple dels personatges habituals d’Auster, sols, anònims i fràgils.

Llibre publicat per Paul Auster el 1989 (“Moon palace”). L’edició catalana que hem llegit és d’Edicions 62.

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Llibres i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a El Palau de la Lluna

  1. caterina ha dit:

    M’encanta Auster! M’apassiona. No ho puc evitar hehe. Però aquest no l’he llegit. Molts cops he estat a punt de comprar-lo però la meva muntanya de llibres hauria de baixar una mica abans de comprar-ne més 😀
    Besades!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s