Más allá de Rangun

Drama de denúncia política dirigit el 1995 per John Boorman i protagonitzat per Patricia Arquette, U. Aung Ko, Frances McDormand, Adelle Lutz, Spalding Gray.

Basada en fets reals. L’any 1989 Laura, una dona nord-americana que treballava de metgessa, perd l’home i el fill, assassinats. La seva germana la convida a viatjar a Birmània per oblidar. Un nit que no pot dormir, surt al carrer malgrat el toc de queda i es troba una manifestació amb la presència d’Aung San Suu Kyi, principal líder democràtica, premi Nobel de la Pau el 1991. Com que ha perdut el passaport, s’ha de quedar mentre no tingui el nou, però la immediata repressió militar fa que es trobi immersa en una intensa aventura amb el seu guia, fet que acaba canviant-li la vida.

Si mentre la veus recordes que allò és real, se’t posa la pell de gallina. Penses com pot ser que un país que fa tants anys que pateix una dictadura militar, pugui continuar com si res, torturant i massacrant, si no és per la complicitat dels països veïns (Xina i Índia sobretot), però també amb la mirada cap a una altra banda dels països europeus, que mentre critiquen el règim militar, França o Suècia vene armes al règim militar. Els fets repressius de la tardor de 2007 van tornar a posar el tema d’actualitat. Els propers Jocs Olímpics de la Xina són una magnífica oportunitat per denunciar el tema. La premi Nobel continua tancada a casa seva i els principals líders democràtics continuen sent assassinats. La hipocresia de les democràcies occidentals no té nom. O potser sí.

 

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Cinema, Solidaritat i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Más allá de Rangun

 1. Pere ha dit:

  Hi ha tants problemes gravíssims al món…
  No sé si interpreto bé el vídeo, però suposo que és el contrast entre la vida i la mort, i com la gent es rebela contra la dictadura, representada per les serps.

 2. caterina ha dit:

  De per sí, les pel·lícules que posen “basat en un fet real” ja m’angoixen o fan que visualitzar-la no em faci especial il·lusió perquè sé que el que em trobaré no serà gaire agradable. Evidentment hi ha d’haver tot tipus de pel·lícules i algunes són necessàries per tal de donar a conèixer una realitat que a vegades als països occidentals ens sembla impossible. Ens haurem de concienciar més de certes coses que succeeixen arreu del món.

 3. Herminia ha dit:

  En aquest món manan els diners. Si no es fabriquessin armes,no moriria tanta gent, perquè a cops de roc, es va a poc apoc. El ser humà és agressiu per naturalesa? NO ho sé, perque fa molts anys que hi ha guerres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s