Saragossa

Palacio Alfajería

Palacio Alfajería

Hem fet una escapada des de Barcelona a Saragossa amb l’AVE. No és tan ràpid ni barat com pintava: el trajecte de Sants a l’estació de Delícias dura 1 h 45 minuts i cada bitllet ens va costar, per internet, uns 80 euros anar i tornar. Després de veure la Seu, el Pilar (i pujar a dalt de la torre), el museu de Caesar Agusta (el passat romà de la ciutat), i de dinar en un dels múltiples llocs del “tubo” (zona de bars i tapes al nucli antic), volem destacar un espai que ens va encantar i no és gaire conegut: el palau de l’Alfajeria. Onze segles de construccions i destruccions superposats, des del segle XI d’esplendor àrab fins arribar a ser la seu de les Corts d’Aragó, passant per l’epoca medieval, els Reis Catòlics i les diferents reformes.

Palacio Alfajeria

Palacio Alfajeria

La torre del Trovador s’inspira en la història de l’escriptor romàntic Antonio Garcia Gutierrez, que parla d’un trobador enamorat d’una dama de la reina, que és tancat a la presó de la torre pel comte Luna, perquè també volia la noia. L’executa i la noia quan ho sap, es mata. Una gitana explica al comte que el trobador era, de fet, el seu germà. Verdi es va inspirar en aquest drama per compondre la seva òpera Il Trovatore.

El s. XV els Reis Catòlics volien recordar la victòria sobre els àrabs i així ho diuen les inscripcions gòtiques dels salons, però resulta que el mestre d’obres era Faraig Gali, un mudèjar que va fusionar estils àrabs i cristians. Així, el palau acaba recordant més la Granada àrab que un castell cristià. Declarat patrimoni de la Humanitat, només per això, paga la pena una visita a Saragossa.

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Excursions i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Saragossa

  1. caterina ha dit:

    Què bé que ho teniu! Agafar tren i en res ser aquí o allà. A veure quan des de Mallorca fan el pont fins a València o Barcelona jeje 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s