Louise Bourgeois

Si heu anat al Guggenheim de Bilbao haureu vist una aranya enorme: és seva. Aquí parlem dels treballs mostrats al Centre Pompidou de París d’aquesta escultora  nascuda a París el 1911 i afincada a  Nova York. Segons Bourgeois, l’aranya representa la seva mare, la teixidora ideal, treballadora, que té cura dels seus. (De petita va quedar marcada per la infidelitat del pare, que introduí la seva amant a la llar, com a mainadera dels fills).

A nosaltres, les escultures no ens han agradat; en canvi, la mostra de disseny i grafisme seva ens ha semblat molt interessant. Per exemple, “L’Oda a la Bievre”, un espai on va viure de petita, plasmada en 25 quadrets de roba i litografies de colors, en record de la casa i del paisatge. També la sèrie “10 am is when you come to me”, del 2007, on ens parla de la figura d’una persona tot dient: “Jo era dins d’un pou i tu em vas llençar la corda on jo em vaig agafar per sortir-me’n”. Sobre un fons blanc rectangular, la majoria amb pentagrames, Louise dibuixa mans i braços de color roig encès, amb alguna frase com: “j’ai besoin de ta main” o “Extreme tension”. En una altra sala, una petita nina de pelfa rosa i un text: “I have been to hell and back. And let me tell you it was wonderful”.

L’obra de Louise Bourgeois és una lluita constant contra la depressió, l’angoixa, la por de no ser estimada… per això ella mateixa diu: “L’art és una garantia de salut mental”.

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Exposicions, música, dansa i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s