Orson Welles i Josep M. Pou

Orson Welles (1915-1985) va revolucionar el món de la comunicació. El 1938, des de la ràdio, va retransmetre La guerra dels móns amb tanta veracitat, que provocà el pànic entre els oients i els poders americans, en pensar que aquella invasió d’extraterrestres era de veritat. Al món del cinema, una de les millors pel·lícules que dirigí és Ciutadà Kane, estrenada el 1941. Com a actor, el coneixem en films tan memorables com El tercer home (1949). Sempre acabava les seves intervencions a la ràdio amb aquesta frase: “Su seguro servidor, Orson Welles”.

Aquest és el títol de l’obra per a teatre escrita per Richard France i que Josep M. Pou representa al teatre Romea. A l’escenari, veiem un estudi de gravació d’anuncis publicitaris per a la ràdio i un home de 70 anys complerts a qui se li han tancat moltes portes i sobreviu fent anuncis mentre espera l’ajuda econòmica d’Spielberg per tirar endavant el seu projecte de Don Quixot, estancat fa anys per falta de diners.

Al llarg de l’hora i mitja sense interrupció, Josep M. Pou, creix —encara més— físicament i com a actor, mentre veiem les contradiccions, els records, l’entrellat del món de Hollywood i de Welles, amb la seva vida privada, les llistes negres, o el petit mag que duia a dintre. Perfecta simbiosi Orson Welles-Josep M. Pou. Molt bo, també, l’actor Jaume Ulled, que encarna el tècnic de so de l’estudi de gravació.

Més sobre Josep M. Pou: http://www.josemariapou.com/cat/index.php

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en teatre i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s