Paros

Aliki. Paros. Foto: gloriacondal

Molt a prop de Naxos, l’illa de Paros té port i aeroport i és famosa pèl seu marbre blanc. La capital es diu Parikia. A 12 Km hi ha Naússa, un indret turístic bonic i pleníssim. Més amunt, Pisso Livadi un altre lloc bonic. Té força platges i en conjunt és millor que Naxos, però és agost i hi ha molt turisme, amb les carreteres plenes de cotxes. Ens costa trobar lloc i finalment ens instal·lem a Aliki, a la casa d’una família d’Atenes, que lloguen un parell d’habitacions, encantadors. Al davant tenim l’illa d’Antiparos.

Paros port

Port de Paros. 2014

 

Ens movem poc i fem vida de poble, però visitem la vall de les papallones, un indret fresc i verd, amb xiprers i pins, similar a una vall semblant de Rodes. Al costat del nostre petit poble coster hi ha una platja famosa, Faránga, voltada d’algunes cales més petites, amb taverna, algunes ombres, aigües turqueses i sorra fina. Com que casa nostra es troba just en un punt on els cotxes que hi van, es perden (a les illes gregues és fàcil perdre-s’hi) ens hem acostumat a indicar a tots els cotxes el camí correcte. Els grecs ens ho pregunten a naltros, pobres catalanetes, que els contestem en la seva llengua cap on han d’anar. Ens ho agraeixen i marxen tan contents. Llavors ens n’anem a un cafè voramar a fer un nescafé frapé (la beguda nacional grega a base de cafè soluble batut que es pot servir amb llet, sempre molt fred). Sota una bona ombra, deixem que el temps passi, amb una bona lectura o, senzillament, guaitant la mar i deixant que l’atmosfera ens impregni tots els porus de la pell.

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Viatges, Viatges per Grècia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s