Skópelos

Skopelos Grecia. Foto: gloriacondal

Skópelos és l’única illa salvada de les destrosses nazis, amb edificis antics: esglésies,  carrers estrets i blancs, escales, balcons venecians, teulades de pissarra blanca en forma de pell de peix… i un encant especial.  Més gran que Skiazos però semblant en el sentit que una banda de costa és suau, amb platges i l’altra és escarpada, té poques cales i amb poques carreteres. No sabem si plourà o farà sol i anem preparades per a tot (ull amb els microclimes de les Esporades!). Baixem a la darrera parada del bus que passa pel sud, una hora per arribar a Glossa, a dalt d’una punta de l’altra banda de l’illa, amb Skiazos al davant i caminem fins a Agios Ioannis per una carretera que passa per valls amb boscos, mates de bruguerola, cirerers d’arboç, figueres, moreres i plataners. Al cap d’1 h 40’ arribem a un penyal amb una petita capella blanca a dalt; hi ha unes escales de roca i no és fàcil pujar perquè el pendent  és gran, però la vista des de dalt val la pena.

Agios Ioannis. Skopelos. Grecia. Foto: gloriacondal

Altres llocs interessants: platja d’Elios, Miliá, al davant de l’illot Dasia, la badia de Panormos, amb  petites cales entre pins, gairebé individuals, com Linarakia.

Glisteri, a l’oest del port; es triga uns vint minuts amb barca: platja de pedretes i aigües turqueses, però un parell d’hores després el barquer ens ve a dir que hi ha maregassa i ens tornarà amb cotxe per un camí de bonys continus. A la platja d’Stáfilos hi ha algunes restes arqueològiques (nom d’un fill de la princesa Ariadna, que el 1600 aC fundà una ciutat amb aquest nom a Skópelos); la platja no val res, però anem a la del costat, Velanio, més ampla i ens quedem en una mena de cova formada per les roques.

No cal llogar cotxe perquè hi ha força busos.

Hi han rodat gran part de la pel·lícula Mamma mia.

 

Advertisement

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Viatges, Viatges per Grècia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s