Grècia clàssica

Atenes
Foto: GloriaCondal

Recomanacions del 2019 per visitar la ciutat d’Atenes (cliqueu enllaç).

Les nostres propostes són aquestes:

Les Cariàtides. Acròpolis Atenes- Foto: gloriacondal

Acrópolis Cal llevar-se d’hora, anar amb metro fins a l’estació d’Akrópolis i pujar l’ampla avinguda; els soldats que fan la guàrdia nocturna es retiren a les 8 del matí. El Partenó sempre està en obres; als anys setanta deixaven pujar per dintre; ho vam fer i ens van caldre 10 persones per envoltar una columna. A l’Erecteion vam contemplar la bellesa de les Cariàtides, aquelles dones que, convertides en columnes, aguanten el sostre d’un temple. Les dones sostenen el món. Algú en dubta? Però allà dalt hi ha moltes més coses i la pena passejar-hi amb calma (si fa calor, amb barret i aigua). A baix, cal visitar el Museu de l’Acrópolis. També s’ha d’anar al Museu Arqueològic: hi ha molta cosa i s’ha de triar les peces que es volen veure; l’art de les Cíclades és una de les sales que més ens agraden.

Licabet. Atenes. Foto: gloriacondal

El barri de Plaka és molt turístic però encantador: tavernes, música, ruïnes, placetes… Si no es vol trobar tanta gent, es pot anar al petit barri de Psiri, per sobre de Monastiraki, amb locals de música i tavernes. També està bé pujar al mont Licabet per tenir una visió d’ocell de la immensa ciutat d’Atenes. A la pl. Sintagma hi ha el Parlament i la Tomba del Soldat desconegut.

Al c/Lisiou de Plaka hi ha el cafè de Melina Mercouri, amb quadres i fotos; a la carta hi ha escrita la frase Mai en diumenge, el títol de la pel·lícula que la va fer més famosa. Va morir sense haver aconseguit el retorn dels marbres que hi ha fora del país.

El circuit per la Grècia clàssica hauria d’incloure visites a Corint, Epidaure, Olímpia, Micenes i Delfos. D’aquí es pot baixar a mar per l’ampla vall d’oliveres i acostar-se al petit poble costaner de Galaxidi, un encant.

Parlament Grècia. Atenes. Plaça Sintagma. Foto: gloriacondal

 

 

 

Turó de Corint. Grecia. Foto: gloriacondal

Micenes. Grecia. Foto: gloriacondal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Epidaure. Teatre. Grecia. Foto: gloriacondal

 

Temple de Delfos. Grecia. Foto: gloriacondal

Advertisement

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Viatges, Viatges per Grècia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Grècia clàssica

  1. caterina ha dit:

    Qué interessant el que explicau! Crec que li passaré els vostres posts a la meva germana ara que aquest més marxa a Grècia, per tal que s’informi 😀
    Besades!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s