Shantaram

Bombai

El personatge central, Lin, arriba a Bombai escapant d’una presó d’Austràlia. Allà coneix Prabaker, que el comença a guiar per la ciutat i aviat esdevenen amics. Visiten el poble natal d’ell, a les muntanyes, on la mare l’anomena Shantaram, que significa Home de Pau. A Bombai, Lin viu en un suburbi, el mateix de Prabaker; on coneix la gent i es fa un d’ells; amb els seus mínims coneixements de medicina, es troba fent de metge sense adonar-se’n. Però a fora hi ha un altre món, el de la prostitució de categoria, de madame Zhou, el del cafè Leopold’s; el de Carla, una dona enigmàtica, però incapaç d’estimar, de qui s’enamora, el món de Bollywood… Lin s’introdueix en les màfies locals i treballa per a ells, però un dia el detenen i va a parar a una presó terrible. De nou a fora, seguint el seu cap, Abdel Khader Khan, treballa en el mercat negre falsificant documents i després viatja a Afganistan. Som a la pàgina 805 del llibre: a partir d’aquí entrem en l’Afganistan ocupat pels russos, les lluites locals, el fred, la gana i les armes; un poble acostumat a la guerra des de fa generacions, que no sap fer altra cosa; al final el seu cap mor i ell retorna a Bombai. El llibre acaba quan Lin es replanteja marxar i potser escriure.

Llibre en bona part autobiogràfic, pot ser una novel·la d’amor a la ciutat de Bombai. També una novel·la d’aventura, una reflexió sobre el bé i el mal, o la denúncia de les corrupcions globalitzades i el negoci de les armes. Sembla que de tot plegat en sortirà una pel·lícula que han començat a rodar.
http://www.shantaram.com/

Autor: Gregory David Roberts. 1146 pàg. Editorial: Entramat, 2006

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Llibres i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Shantaram

  1. emillamola ha dit:

    Buscant info de “Shantaram” he trobat el vostre blog. Genial. Felicitacions i ànims per continuar!
    Enric

  2. Retroenllaç: Slumdog milionari | gloriacondal

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s