Mil sols esplèndids

Novel·la situada a l’Afganistan, amb dues protagonistes principals: Mariam, filla il·legítima d’un home ric que viu a Herat, i Laila, una noia de Kabul de família intel·lectual, que queda orfe després d’un bombardeig. Per atzars de la vida, acaben vivint sota el mateix sostre i sota el mateix jou, l’home que les maltracta.

De fons, l’ocupació des de fa dècades d’Afganistan, les eternes rivalitats entre clans, el fonamentalisme religiós. De nou, les misèries, el dolor i la mort. I després dels talibans, els americans i els seus interesso. Però per damunt de tot, el llibre ens parla de la immensa capacitat de dues dones de generacions diferents que lluiten per viure, per donar-se suport, per sortir-se’n i per continuar vivint en un país on ja fa massa anys que no saben què és la pau.

Autor: Jaled Hosseini

Ed. Amsterdam-Salamandra, pàg. 366

Organitzacions afganes de suport a les dones:

http://www.hawca.og

http://www.rawa.org

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Llibres, Món àrab i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s