Alpens – Lluçà

Graner Graell. Foto: gloriacondal

Un centenar de persones del Muntanyenc sortim d’Alpens (Osona) entremig de boscos de faig, pi roig, roure i alzina. Esmorzem davant del graner del Graell i l’ermita de Sant Joan. Al cel pinten bastos i poc després es posa a ploure. Estava anunciat. Continuem caminant cap al mas Perotet i la Coma. La tempesta continua, amb pedra afegida. Sort que en arribar a Sta. Eulàlia de Puig-Oriol ens obren el pavelló esportiu per aixoplugar-nos i canviar-nos de roba, qui porta recanvi. Aquesta és una antiga ruta de la transhumància

Claustre Lluçà. Foto: gloriacondal

Arribem a Lluçà, un poble de qui es té constància ja l’any 879. Dominant l’extensió, el castell dels senyors de Lluçà. Entrem a l’església, amb un claustre en forma de paral·lelogram irregular, de capitells bellíssims, amb motius vegetals i animals, no religiosos, obra d’artistes àrabs. Al terra, algunes tombes.

Pantocrator Lluça. Foto: gloriacondal

La col·lecció de pintures al fresc, entre el romànic i el gòtic, abans al Museu del Prado de Madrid, van retornar al final als seus orígens. I són allà per a goig de qui les vol veure. Un pantòcrator, un sant Jordi matant el drac…

Al davant mateix, un bar-restaurant i casa rural. Dinem al restaurant La Mola, a prop, molt bé! I és que ja semblem iaios!!!

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Excursions i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s