Malalai Joya

Nascudda el 1978 a Afganistan, va fugir al Pakistan amb la família l’any 1982 i va retornar al seu país el 1998, quan els soviètics van caure. El 2005 va ser elegida diputada al Parlament afganès, però el maig de 2007 en fou expulsada per denunciar el protagonisme dels senyors de la guerra i els narcotraficants. Està amenaçada de mort, però no calla. Amb motiu de les recents eleccions, denuncia que han estat una pantomima; diu que amb aquest sistema mafiós és impossible aturar la corrupció, la inseguretat i les plantacions d’opi i recorda que el mateix germà del president Karzai és un famós narcotraficant.”Després de la caiguda dels talibans fa vuit anys, diu que s’han traïcionat les esperances de les dones. La situació continua sent tan dolenta com sempre”.

Demana als aliats que no segueixin els Estats Units en el suport als criminals que governen el seu país i que Obama acabi, com més aviat millor, amb l’ocupació; com més duri, pitjor serà la guerra civil, diu.

La seva tasca i el seu valor han estat reconegudes en diferents països, entre d’altres, Espanya. Però el govern espanyol, la Unió Europa i els Estats Units d’Amèrica s’entesten en una estratègia que no té sortida: més tropes, més despesa militar i el camí de la pau, ben lluny. La guerra de l’Afganistan és un guerra il·legal.

Al novembre de 2021 continua activa. Vegeu el seu Facebook: https://www.facebook.com/joya.malalai/

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Món àrab i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s