Agudes – Turó de l’Home

Montseny hivern. Foto: gloriacondal

Hem fet el camí que ajunta dos pics emblemàtics i de similar alçada del Montseny: les Agudes i el Turó de l’Home, a 1.703 i 1.706 m. Comencem la caminada al pla de l’Espinal. Pugem la fageda, ara ben pelada, només amb alguna taca verda de les mates de boix grèvol. Fa fred i trobem algunes clapes de neu, però poques. En canvi, la boira ens envolta i tenim poca visibilitat. Arribem a la font del Briançó, on neix la riera de Gualba. Continuem pujant amunt fins que arribem al punt on s’ataquen els últims metres cap al cim de les Agudes. Aquí la neu ja és ben visible. Dalt del cim, visibilitat cero i molt fred. El termòmetre de sol avui no serveix de res. Encara hi ha tres pessebres que no han anat a recollir.

Cabells gelats. Hivern Montseny. Foto: gloriacondal

Baixem vorejant el coll de Sesbasses en direcció al Turó de l’Home. Ara sí que estem envoltades de neu. Des del Turó tampoc veiem res ni ningú, però a la que baixem pel camí en direcció a l’avetosa, ja comença a semblar la rambla: caminants, gossos, canalla… fa una estona que neva; arribem a la font de Passavets i creuem el riuet per pujar cap amunt fins on hem deixat el cotxe.

Lliri de neu. Santa Fe del Montseny. Foto: gloriacondal

A Santa Fe, abans de dinar, encara donem un volt i trobem lliris de neu, fràgils, sota la neu, primer pocs, després formant petits grups. Després, al voltant d’una taula, amb un bon foc i un bon vi, compartim alegries i preocupacions. Al sortir i baixant, petites volves de neu, cada cop més, deixen prats i carretera coberts de neu. Dia ple de fred i ple d’escalfor.

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Excursions i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s