Invictus

Invictus

Un cop més, el poder de l’esport. A la pel·lícula dirigida per Clint Eastwood, trobem Nelson Mandela poc després de ser elegit president de Sudàfrica el 1994 per sufragi universal. Líder del moviment negre contra l’apartheid, és conscient que ha d’aconseguir superar el racisme i les pors del blancs per aconseguir un país en pau. El rugbi és un esport practicat, bàsicament pels blancs i l’any 1995 Sudàfrica és la seu del Campionat del Món de Rugbi, una oportunitat única, creu ell, per ajudar a superar el passat. Amb l’ajuda del capità dels Springboks, François Pienaar, aconsegueix il·lusionar també els negres i fer vibrar tothom sota una mateixa bandera. Mandela és  fill del cap d’una tribu tembu, va estudiar Dret i aviat s’involucrà en activitats contra el racisme de l’apartheid. Va passar 27 anys a la presó i en va sortir l’any 1990.

Un bon moment, també, per recordar un tema de Peter Gabriel, Biko, en honor a Stephen Biko, un estudiant assassinat el 1977 per la policia sudafricana.

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Cinema i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s