Rupit – Tavertet

Ruta Rupit Tavertet. Foto: gloriacondal

Entre boires superades en pocs km, arribem a Rupit i d’allà pugem pel sender del GR 2 entre faigs i roures fins a la masia de Rajols, del 1281, que van traslladar 200 m més avall, pedra a pedra, a finals del segle XVII. D’aquell serrat seguim el camí fins arribar al mirador de la senyera: a sota tenim Rupit, al fons el Pirineu nevat i al davant, el Collsacabra i la petita ermita de Sta. Anna entre boscos de roures.

Rupit Tavertet. Foto: gloriacondal

Veiem voltors que es refugien als cingles propers i més endavant, gralles. Passem pel mas de l’Avenc entre pastures de cavalls i vaques. Al peu de la masia hi ha els torrents de l’Avellanosa i de l’Abeurador, que formen un salt sobre la vall de Sau amb 200 m de caiguda.

Ja a prop de Tavertet (Osona), ens aturem al mirador amb vistes al pantà i anem fins al mirador del Castell: 400 m avall, el pantà, el Club Nàutic i un pam del campanar a la vista. Al davant i a l’esquerra, els cims de les Agudes i el Matagalls; més avall, Vilanova de Sau i la presa, on vam estar a la darrera excursió, i el Far; a la dreta, el parador de Vic (Sant Pere Caserres queda tapat).

Ruta Rupit a Tavertet. Foto: gloriacondal

Tornem a Rupit i passem pel pont penjat, del 1945. Encara és viu, com tantes coses del franquisme. Hem fet uns 22 km mentre disfrutàvem del paisatge i parlàvem de la ineficiència dels polítics, amb un present que no sabem gens cap on va. Sort que les pluges recents han fet brollar petites flors, fruiters, vegetals, insectes… i la vida reneix del sotabosc.

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Excursions i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Rupit – Tavertet

 1. jordi p ha dit:

  Jo vaig fer aquesta caminada fa temps, és maca, però tavertet ha canviat molt, no m’agrada tanta casa, encara que sigui a ñ¡estil de poble de pedraa….

 2. caterina ha dit:

  Quines fotografies més boniques! Fan ganes passejar-s’hi i estar-s’hi una bona temporada per allà, lluny de la ciutat i el trull 😉

  Besets!!

 3. arnau ha dit:

  Jo vaig sovint per aquesta zona, hi visc a prop. He entrat per primer cop al vostre bloc, m’agrada el que feu!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s