Maletes perdudes

Jordi Punti. Presentació llibre a Biblioteca can Mulà. Mollet

Hem tingut el plaer de parlar-ne amb l’autor, Jordi Puntí, a la Biblioteca Can Mulà de Mollet, amb l’avantatge que quasi tothom havia llegit el llibre. Coincidències en l’originalitat i “europeïtzació” del tema, en la multiplicitat d’històries dins la Història. Ell deia que li agrada conèixer els temes de prop: per exemple, quan va haver de fer una mudança d’Alemanya a Barcelona, va convidar a sopar els tres obrers i li van explicar moltes coses. Es va documentar a fons sobre la Casa de la Caritat, les ciutats on viuen les mares, els ferris; la descripció de les cases de l’estranger són llocs on ell ha estat.

En el llibre, que va trigar 7 anys en acabar, hi ha històries realistes i fantasia. A ell li agrada pensar que el protagonista, en Gabriel, és una mena de cavaller que recorre el món a la recerca d’aventures dalt del seu “pegaso”. Quatre germans amb el mateix nom que s’acaben de conèixer a la recerca d’un pare desaparegut en un final que, segons Puntí, podia haver estat tràgic o fins i tot, com a autor, haver decidit que no el trobarien, però no va voler fer aquesta putada a la gent lectora. I sí, el troben i el rescaten.

Maletes perdudes

Premi Llibreter 2010, s’ha traduït al francès, italià, alemany, holandès, portuguès i coreà. Jordi Puntí ara està treballant en un recull d’articles que va publicar a la revista Avenç i en el recull de notes per preparar un llibre sobre la vida de Xavier Cugat.

Empúries narrativa, Barcelona, 2010

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Llibres i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s