El naixement del riu Pitarque

Ruta pel riu Pitarque. Foto: gloriacondal

Des del port d’Ares anem cap a Vilafranca, un poble dins dels Ports de Morella. Creuat el límit, ja som a la banda de Terol. Passem per la Iglesuela del Cid (que coneixem com a Anglesola), Cantavieja, La Cañada de Benatanduz, Villarluengo i finalment, arribem a Pitarque, un poble d’un centenar d’habitants. Aparquem i anem a peu a veure el naixement del riu Pitarque, a uns 4,8 km, per un sender (una part del GR-8) que passa per dalt del riu, envoltat d’alzines, roures, boixos, blades, avellaners i pollancres (per terra, trobem caques de fagina). A mig camí, l’ermita de la Virgen de la Peña; quan arribem al naixement, el conjunt de roques es va estrenyent, és fàcil relliscar i anem fins un lloc on cal enfilar-se per uns claus clavats a la roca. Aquí reculem. La tornada és ràpida, perquè plou, a estones força, i ens remullen; això sí, veiem un arc de Sant Martí preciós, i en alguns moments, doble!

Ruta riu Pitarque. Foto: gloriacondal

Tornant en cotxe, ens fixem especialment en les roques d’origen càrstic, tallades en agulles, algunes de les quals ens fan pensar en la muralla del poble de Finestres, a Mont-rebei. A prop d’aquí hi ha els anomenats “órganos de Montoro”, però no ens dóna temps d’anar-hi.

Excursió fàcil, que pot fer qualsevol persona i de nou, entre dues terres germanes

 

Advertisement

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Excursions i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s