Ermita de Sta. Susanna, Montseny

Deixem el cotxe al castell de Fluvià, després de Sant Esteve de Palautordera i comencem a pujar per una pista senyalitzada. El Turó de l’Home està empolsinat però a mesura que el sol escalfa, la blancor es va esvaint.

Campanar ermita Sta Susanna Montseny. Foto: gloriacondal

Arribem a l’ermita de Sta. Susanna, al plau de la Creueta, al terme municipal de S. Pere de Vilamajor, a 700 m d’altitud i a 380 de desnivell sobre la Tordera, en ple Montseny. Tot i que se li digui ermita, de fet no ha tingut mai cap ermità, és més aviat una esglesiola o capella. Documentada des de l’any 1190, l’actual edifici és posterior, segons la inscripció que hi ha a les dues làpides del costat de la porta: “Samont – 1683 – Me fecit”. Té una petita escala per fora per pujar al petit campanar i allà seiem per fer un mos; després baixem per la banda obaga. Trobem moltes castanyes per terra, que aprofitarem per cuinar qualsevol estona. (ep, no les agafem pas dels arbres, sinó que collim les que han deixat per terra!). Baixem pel camí de cal Tard fins a la carretera, enmig d’alzines i falgueres mascles molt espavilades.

Ermita Sta. Susanna Montseny. Foto: gloriacondal

Cada 11 d’agost s’hi fa un aplec.

Excursió fàcil. 8 km anada. 2 h

Dinem al restaurant L’ou de reig i pugem al poble del Montseny a fer un cafè i veure dos monuments, un, el boix monumental de l’església. L’altre, l’estela de la Sitja del Llop, al mirador del Prat del Rector, un megàlit neolític de 1.000 kg, del 5000 aC. Abans formava part d’una paret de la barraca d’en Ramon, a la finca del Molar del pla de la Calma, a 1.300 m. d’altitud. L’estela està decorada amb cercles concèntrics de diverses dimensions i de cercles i semicercles en forma de U, més petits que els anteriors. Al lloc original ara hi ha una rèplica.

Advertisement

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Excursions i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s