Els santuaris de le Cinque Terre

Som a Itàlia. A les Cinque Terre hi ha cinc santuaris, cadascun proper a un dels pobles i connectats entre sí per horts, terrasses, petits nuclis habitats i panorames espectaculars. Es poden recórrer tots en unes 9 h, però si es té temps, millor fer-los amb calma. Estan molt ben senyalitzats.

Santuari de Soviore

Començant pel nord, tenim el santuari de Sta Maria de Soviore, al terme de Monterosso. S’hi pot pujar a peu des del poble en 1 h 30′. Els orígens, arran de les excavacions (han deixat uns vidres al terra de l’església perquè es vegin), mostren que és de l’any 1000 i el primer document, del 1225. L’any 1348, arran d’una epidèmia de pesta, va jugar un paper central, perquè va acollir malalts. Ara tenen servei d’allotjament i àpats. Les vistes de la costa i de Monterrosso valen la pena.

Santuari delo Regno

Santuari delo Reggio

El segon santuari és el de Nostra Signora di Reggio, que pertany al poble de Vernazza. Es puja una estona per la crta Levanto-Pignone fins a l’inici del sender 8b, una mica abans de Colle Termine. Es passa per horts i cursos d’aigua; cal vigilar molt perquè en els canvis de vessant, els rierols van plens i hem de fer saltirons que, en alguns llocs es fan difícils. Fa uns anys hi va haver un gran incendi, però les mates han rebrotat. Baixem fins superar el torrent Mulinaro, continuem per la Capanna Ricchetto i baixem cap a Costa Mesorano fins a la crta. que va de Vernazza a Foce Drignana. Al cap de poc arribem. Diu la llegenda que van portar la Verge d’Orient (negra) en temps de les croades. Els primers documents on se’n parla són del 1248 i 1268. El santuari va créixer al costat d’un enorme xiprer -ara monument-. L’església és tancada, però com diu una dona que trobem, tot l’espai és terra santa.

Santuari de la Salute

Santuari de la Salute

El tercer és el santuari delle Grazzie, que pertany al poble de Corniglia. S’hi arriba pel sender 2 que va a Vernazza; al nucli habitat de Prevo es desvia a la dreta fins que topa amb el 7b. Poc després es troba una carretera i al cap d’uns 300 m s’agafa un sender de mules que porta a S. Bernardino i al santuari (a aquest no hi hem anat).  El quart és el santuari de Ntra. Sra de la Salute, que pertany al poble de Manarola i s’hi arriba pel sender 6 en direcció al poble de Volastra; es deixa una desviació cap al nucli de Groppo, a la dreta i després de travessar la carretera, es puja per unes escales de pedra fins a Volastra, a través de vinyes, oliveres i flors de tota mena. En direcció a Corniglia, trobes el santuari, documentat el 1240, dedicat a San Lorenzo. D’un arbre en pengen uns sostenidors, no sabem si és una prometença d’alguna dona que tenia un mal lleig, però allà els hem deixat.

Santuari de Monte Nero

Santuari de Monte Nero

El cinquè és el santuari de Ntra. Sra de Monte Nero, que pertany al municipi de Riomaggiore. Es puja per un sender de mules, el 3, vorejant una estona el riu Major, fins que es travessa i es continua entre vinyes i mates. És més grandet que els anteriors i també el més nou; a prop hi ha un centre de visitants del Parc on es pot menjar i dormir.

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Excursions, Viatges per Europa i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Els santuaris de le Cinque Terre

  1. Retroenllaç: Le Cinque Terre | gloriacondal

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s