Caminant per Bryce Cannyon

Al Centre de Visitants de Bryce Canyon (Utah, EUA) ens informen d’una ruta panoràmica de 37 km que es pot fer amb cotxe, on et pots aturar a tots els punts d’interès, anar d’un punt a l’altre a peu i fer combinacions amb el bus. Bryce té una geologia única d’agulles de roca i amfiteatres, pinacles, capitells i vudús. Arribem a Bryce Point on els pinacles rocosos —grotescs i enigmàtics— es barregen amb arbres i panoràmiques.

Bryce point

Bryce point

Agafem un sender cap avall, fins a Hat Shop, una pila de pinacles que sembla que portin barret. En català potser hauríem de dir-ne: “Casa de barrets”.

Bryce Hat SHop

Bryce Hat SHop

Retornem a l’inici, on veiem un ocell blau amb cresta, el Steller’s jay i anem cap a Inspiration Point per un sender fàcil, que ens va donant diferents punts de vista de l’impressionant amfiteatre de pinacles i coves. D’allà ens desplacem amb autobús fins al cotxe i pugem cap a Rainbow & Yovimpa. Pel camí veiem fauna típica com mule deer i pronghorn.

Mule deer. Bryce Cannyon

Mule deer. Bryce Cannyon

A Rainbow Point, a 2.778 m d’alçada, es veu el canó de Rainbow i la plana de Paunsaugant. Al nord-est, la Table Cliff Plateau arriba als 3.048 m i també es veu, en la distància al nord, la plana de Sevier, amb el mont Dutton, de 3.365 m.

Bryce Cannyom. Rainbow point Yovimpa

Bryce Cannyom. Rainbow point Yovimpa

Fem una altra caminada a partir de Sunset Point (aquests dies no cal preocupar-se per veure sortides o postes de sol: no n’hi ha). Caminem fins a Sunrise Point i baixem per un sender cap avall per veure els vudús de més a prop. Plou fort i anem força xopes, però veiem pinacles, agulles, arcs, portes i figures que representen reines, reis o el que et vulguis imaginar… fins que arribem a Queen gardens baixant per un sender. Un pedrot és la reina Victòria en el seu jardí, diuen. Doncs avui ha quedat remullada. Caminem amb una parella francesa que hem trobat cap al sender de Navajo Trail… fins que uns excursionistes que vénen en sentit contrari ens diuen que l’acaben de tancar per la pluja, perquè hi ha un tros estret i relliscós. No ens queda altra opció que desfer el camí i tornar. Potser hem fet uns 6 km en total, això sí, de muntanya russa. Ara bé, sense baixar per on hem anat, no pots fer-te plena idea de com són aquests pinacles i com van caient, perquè anàvem sentint sorollets de pedres que baixaven avall. Aquests ja no tenien barret, pobres, i la vida se’ls anava exhaurint!

Queen gardens. Bryce

Queen gardens. Bryce

Queen gardens. Bryce

Queen gardens. Bryce. La reina està sola i trista

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Excursions i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Caminant per Bryce Cannyon

  1. Retroenllaç: Bryce Cannyon i Zion Park | gloriacondal

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s