Estem contentes d’haver obtingut el primer premi del VIII Concurs de Fotografia del Club Muntanyenc Mollet. Es van presentar 150 fotografies que optaven a una de les dues categories, el tema social (el que vam guanyar) i l’open d’esports a la muntanya (premi que va guanyar Jesús Benavides). Les fotografies dels participants es poden veure ara a la seu del Club Muntanyenc, al Casal La República, de Mollet del Vallès i més endavant s’exposaran a la Biblioteca Can Mulà.
La fotografia la vam fer a Grand Prismatic Spring, situada a Midway Geyser Basin, a Old Faithful, Yellowstone (EUA). Aquesta font fa 112 m de diàmetre i 121 m de profunditat i és la font d’aigua calenta més gran de Yellowstone i la tercera del món. Descarrega 2.119 litres d’aigua per minut al riu Firehole. La temperatura de l’aigua oscil·la entre 63º i 86º. Els colors són a causa de la gran quantitat de microorganismes, fongs i bacteris, així com d’algues i minerals.
El parc de Yellowstone és el parc nacional més antic dels EUA, amb una extensió de 8.983 km2, més gran que l’illa de Córsega. El Tractat de Fort Laramie (1851) va reconèixer als indis absàroka la sobirania de quasi tot el seu ric territori, però 30 anys després, el govern va forçar a cedir-li el 90% de terres i el 1872 va establir-hi els parcs nacionals de Yellowstone i de Grand Teton. La tutela fou confiada al tristament famós Setè de Cavalleria. El mateix any que els primers turistes entraven al parc, la cavalleria hi encalçava bandes famolenques d’indis fugitius com si fossin malfactors. 30 anys després de la declaració de Yellowstone, a Woonded Knee, l’exèrcit va matar centenars de dones i nens indefensos per aniquilar la resistència armada dels lakota. A les actuals reserves hi malviuen ara els seus néts. (extret de l’entrada de Josep Gordi, fent referència a Josep M. Mallarach).
L’última erupció va ser fa 640.000 milions d’anys, però qualsevol dia pot despertar, i llavors tots tremolarem.
Gràcies, companys i companyes del Club Muntanyenc!
felicitats guapes
Preciosa. Felicitats.