De Sitges a Vilanova i la Geltrú

Sitges church

Sitges. Església. Foto: gloriacondal

Sempre val la pena passejar per Sitges. Hi havíem arribat el dia abans, i, per tant, ens vam llevar quan encara molts dormíem. Després d’esmorzar bé al cafè Roy, comencem la caminada.

Anem pel passeig marítim, perquè ens agrada recórre’l i girar el cap de tant en tant per veure la silueta dels edificis, l’església, els museus… fins que arribem al final on topem amb la riera de Ribes. Hi ha aigua però gairebé mai no arriba al mar, i, per tant, la podem creuar (hi ha una petita escala de pedres molt amagada per baixar-hi). Avui hi ha força ànecs de coll verd nedant per l’aigua, envoltats del canyissar. Si no la poguéssim creuar hauríem de donar la volta al camp de golf. Aviat trobem les indicacions del GR 92 (senyals blancs i vermells) i anem tirant fins a l’edifici de la discoteca Atlàntida, amb una gran esplanada per aparcar-hi quan funcionava.

Vilanova i la Geltrú

Sitges. GR 92 cap a Vilanova. Foto: gloriacondal

Trobem un petit sortint, la Punta de les Coves i a continuació veiem sota nostre la cala de l’Home Mort, que forma una badia molt oberta. De fet, són dues platges (la cala de l’Home Mort i la platja de Roses) dividides per un penya-segat vertical.

Vilanova i la Geltrú

Cala de l’Home Mort. GR 92 SItges-Vilanova. Foto: gloriacondal

Continuem el camí, amb la presència constant de trens, que no suposen cap perill. Arribem a la cala de la Desenrocada, limitada per la punta del mateix nom, i continuem el camí fins que ens desviem un moment per arribar a la punta Grossa i veure el panorama. Baixem de nou al camí, una mica deteriorat en aquest tram i continuem fins a la Punta Llarga, amb vistes del far de Vilanova.

Vilanova i la Geltrú

Vilanova i la Geltrú. Niu metralladora. Foto: gloriacondal

Just abans d’arribar a la platja de Sant Cristòfol, veiem el niu de metralladora de la Punta Mabrera construït durant la guerra del 1936-39 per defensar la costa d’una invasió franquista. És de formigó armat i planxes ferro; per camuflar-lo van enganxar roques al sostre. N’hi havia un idèntic davant del far de Sant Cristòfol. Al far ara hi feien obres i no hi hem pogut entrar. Caminem per la platja i després anem cap al passeig Marítim de Vilanova i l’anem recorrent fins a la Torre Blava de Ribes Roges, amb una exposició de Guinovart. Anem a mirar la petita estació i tren que hi ha al parc del davant, seiem una bona estona a la sorra, entomant sol i vent, i anem a dinar al restaurant La Llotja (amb peix fresc que pots triar i te’l couen al moment). D’allà, amb calma, hem anat cap a l’estació de tren per la rambla de la Pau, per retornar a casa. Quan els trens van bé, van bé (de la mateixa manera que és un plat, és un plat).

Distància: 9 km/ Desnivell: 100 m

A Sitges es pot anar a visitar els museus Maricel i Cau Ferrat. A Vilanova i la Geltrú hi ha el Museu del Ferrocarril, tocant a l’estació, el Centre d’art contemporani La Sala i altres museus i possibilitats

Anuncis

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Excursions i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a De Sitges a Vilanova i la Geltrú

  1. HC ha dit:

    una excursión fácil i recomendable per a tothom!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s