Carol

Carol cartell

L’escriptora Patricia Highsmith tenia 28 anys quan l’any 1952 publicà la seva segona novel·la: El precio de la sal (o Carol). Situada al Nova York d’aquella època, que es debatia entre emocions i on l’homosexualitat s’estava obrint pas, relata l’atracció entre dues dones de procedències socials i edats molt diferents: una, Carol, casada amb un banquer i amb una filla, i Therese, una noia que fa de dependenta d’uns grans magatzems, molt aficionada a la fotografia. L’escriptor Emmy Phyllis Nagy (director i guionista de Mr. Harris) es va encarregar  de fer-ne l’adaptació cinematogràfica i s’ha estrenat el 2016.

Carol, que viu en una gran mansió, està en procés de divorci amb el seu home. Therese està promesa amb un noi que no estima. Carol és forta, dura, ha viscut molt, sap seduir. Theresa és tímida, silenciosa i no ha sortit de l’ou. Cal estar atents als diàlegs, però també als silencis, als gestos i a les mirades.

Carol i Therese

És Nadal i Carol proposa a Therese anar/fugir amb ella a Xicago. Agafen el cotxe, i en una mena de “road movie” que ens podria fer pensar en Thelma i Louise, comencen a fer quilòmetres i a dormir en motels. Però tot es complica perquè el marit les ha fetes seguir per un detectiu. I mentre elles s’han ben enamorat, en un desig que va creixent, l’home ha acumulat proves contra Carol. Vol la custòdia de la nena, tot al·legant “conducta immoral de la mare”. Llavors, per no perdre-la, Carol talla amb Therese i accepta anar a sessions amb un terapeuta. Però quan després d’un temps es troben cara a cara amb els advocats, Carol, contradient l’estratègia preparada amb la seva defensa, planta cara i pren una opció, la més difícil, però la que permet que ella continui sent ella. I ho deixem aquí, per no dir més.

Cate Blanchet (Carol), és una actriu australiana que, entre d’altres, ha fet de reina Isabel I a Elizabeth. Rooney Mara és nord-americana i ha fet de Lisbeth Salander a Millenium.

Director: Todd Haynes.

VO anglesa. Durada: 118 ‘

Trailer https://www.youtube.com/watch?v=Lt-WC9xa7qs

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Cinema i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s