Montseny – Pla del Coll – Serra del Navall – Santa Anastàsia

Ruta circular amb sortida i arribada al poble del Montseny seguint el GR 5 fins a Fontmartina i girant cap a la Serra del Navall fins a can Jovany i can Cervera per anar retornant al Montseny.

montseny-circular

Ruta circular Montseny-Plana Coll – Can Cervera – Montseny.

Arribem al punt de sortida seguint el passeig de la Font (direcció Hostal Montserrat), i deixem els cotxes a prop d’on comença el GR 5, visible perquè hi ha un gran cartell. Havíem previst comprar coca al forn, però està tancat per vacances.

punt-inici-montseny

Inici ruta circular Montseny-Pla Coll-Serra Navall-Montseny

Hem de seguir el GR 5 fins a Fontmartina per un corriol entre alzines. Comencem en direcció sud-est cap a la font Ferrussa fins arribar a les Casetes: can Dansa, can Cristòfol, cal Rei. Pel camí veiem una cova, no sabem si té nom; a pocs metres algú ha oblidat un jersei. Una mica més enllà, una figuera que ens dóna fruits. No és el mateix que una coca però ens serviran.

montseny-cova

Cova Montseny. Foto: gloriacondal

Continuem cap a can Cruspinell i Plana Boda, on trobem la carretera que va al càmping de Fontmartina. Continuem pel Pla Jua i Plana del Coll, on hi ha l’oficina del Parc del Montseny, tancada i amagada entre ombres. No sembla que tinguin gaires ganes que se’ls vegi. Per la banda de la carretera on som, hi ha taules de picnic i esmorzem allà, on hi ha una font. El que portàvem per dinar ha servir per esmorzar, hem col·lectivitzat el menjar i tothom ha quedat satisfet.

sender-plana-coll-montseny

Sender marques rosa Pla Coll-Montseny. Foto: gloriacondal

Continuem endavant, molt poc, on trobem un rètol del GR 5, i a poca distància, una bifurcació: a la dreta aniríem cap al Turó de l’Home (GR 5.2) però nosaltres agafem el camí de l’esquerra, a l’oest, que baixa, direcció el Baiés de la Costa. A partir d’ara, tot és més fàcil.

montnegre-i-maresme-desde-montseny

Montnegre i Maresme desde Montseny. Foto: gloriacondal

Passem pel Corral d’en Rovira, Comils, Cal Reial i arribem a la Serra del Navall (com diu la paraula, “anar avall”). Vistes del pla, el Montnegre i la costa del Maresme sota un cel que no té clar si deixar anar l’aigua o no.

puig-drau

Puig Drau Montseny. Foto: gloriacondal

Arriba un punt que veiem un senyal rosa pintat sobre una roca. Hem de seguir els senyals d’aquest color la resta de l’excursió! Una cabana de pedra, vistes al Veïnat de França: cal Satanàs, amagat, cal Sabata, avall, i l’Escola de Natura la Traüna, gran, amb piscina. Els pins es veuen d’un verd resplendent. El cel, una estona tapat per la boira, una altra destapat. Des d’aquí, alçant la vista amunt, veiem la casa de Can Gorgs, convertida en formatgeria i restaurant, on pensem anar a fer un mos en acabar. Més a l’oest, el puig Drau (1.344 m), a l’extrem del pla de la Calma (el cim més alt del massís després dels tres clàssics: Turó de l’Home, Agudes, Matagalls).

esglesia-sta-anastasia

Ruines capella Sta. Anastasia. Montseny. Foto: gloriacondal

Baixem cap al Sot Gran i continuem fins a Vila-Seca, on hi ha can Jovany, tocant al Castellot (castells de Miravalls). Ens trobem al càmping de Can Cervera, per la part del darrera, hi entrem i l’anem creuant. No hi ha gaires campistes i l’anem travessant fins arribar a una esplanada coronada per un petit turó amb un monòlit en record d’Aribau, que escriví una lloa del Montseny. A pocs metres, les ruïnes de la capella de Santa Anastàsia (s. XII). Seguim el camí cap a la casa pairal i l’edifici de casa rural, xerrem amb la mestressa una estona i admirem la genial vista que tenen cada dia. Després de la recepció-bar, sortim del càmping cap a l’est en direcció al Pla de les Buixes (ull, perquè hi ha un petit indicador que diu: Montseny, 15′, però cal seguir per la pista). No és que no s’hi arribi, és que el nostre guia considera millor passar per un altre lloc, és a dir, arribar a la masia del Forn i baixar per una pista asfaltada fins arribar al poble de nou.

font-naiades

Font Nàiades. Montseny. Foto: gloriacondal

Pugem amb cotxe cap a la formatgeria del Montseny can Gorgs, amb vistes magnífiques, però ho tenen ple i llavors anem avall, a la font de les Nàiades, a l’entrada del càmping l’Illa, i allà, damunt la gespa, mengem el que ens queda. Després tornem al poble del Montseny i fem un cafè amb gelats i pastissos. No hem tingut coca quan hem començat l’excursió ni formatge quan hem acabat. Un altre dia serà, i esperem que ben aviat.

Stitched Panorama

Montseny des de Can Cervera. Foto: gloriacondal

Ruta circular. Distància: 12,23 km. Desnivell: 600 m. Temps: 4/5 hores

Agraïment especial al Jaume, del Centre Excursionista S. Celoni, que ens ha fet de guia i ha elaborat el mapa, i a l’Àngels, l’organitzadora de tot plegat.

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Excursions i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s